scris de
Sabina la data 28 Feb 2013, 14:59 soluţie
Am inceput sa ma documentez eu despre gazon sintetic sa imi pun intr-un balcon de 2 m pe 6 m... Mie mi s-ar potrivi la bloc asa si asa, dar ma mai gandesc, ca trebuie sa protejez cumva sa nu imi cada tigari aprinse de la vecinii de sus in balcon...
din pacate nu cred ca este de dorit sa ai gazon sintetic nici la casa, are nevoie de precautii: nu trebuie sa arunci guma in iarba, chistoace de tigari asa cum ziceam sau orice alt lucru potential incandescent. Daca fac cainii ma scuzati diverse treburi o sa aveti probleme cu curatatul. Nu mai zic de pasari si alte mizerii. E cam ca si cum ai avea o mocheta de plastic afara...
In plus, daca totusi ai grija si vrei sa intretii materialul mai multi ani, trebuie sa se umple spatiul dintre "fire" cu niste bile de plastic (se rareste cauciucul de la ploaie, de la zapezi si de la uzura, acum depinde si de material banuiesc.)
Daca are cineva alta opinie, sa ma contrazica. Dar eu la casa as prefera de un milion de ori gazonul natural, oricat ai sta sa il uzi sau sa il tunzi... nu se compara efortul de a face ceva natural cu efortul de a ingriji un plastic.
Depinde de ce fel de balcon ai; daca e logie sau e balcon aflat in afara cladirii ca sa zic asa; daca e logie e ok, mocheta de tip gazon sau daca balconul e inchis deoarece probabilitatea ca ceva sa iti ajunga pe el e scazuta. Daca e balcon aflat in afara cladirii si e deschis nu e o idee buna; in primul rand ca risti sa iti arunce cineva o tigara aprinsa si sa arzi ca soarecele, plua caca de pasari si alte neajunsuri. In acest caz poti alge placarea cu un material special gen podea pt terasa, din lemn diverse esente, de bambus de exemplu, care este tratat special pt a rezista la umezeala (gasesti la Praktiker, la Hornbach, la Dedeman si orice alt magazin de gen sau poti placa cu gresie de exterior din cea mata si antialunecare.