Incalzire casa cu pompa de caldura sol-apa

Buna ziua , Ca tot romanul, imi chinui neuronul sa gasesc solutia optima pentru a realiza un sistem de incalzire a apei calde menajere si a sistemului de inclazire/racire a casei. Am tot citit, si discutii pe forumuri si documentatii si, ca un " beginner "ce sunt, am ajuns singurel la concluzia ca pt incalzi / raci casa, cea mai eficienta pt Romania ar fi utilizarea unei pompe de caldura sol-apa. M-am gandit sa fac in felul urmator : 1. Pt incalzire casa pe perioada iernii, sa cuplez iesirea din pompa de caldura la un sistem de tubulatura capilara ( pt parter ) si calorifere pt mansarda. 2. Pt racire pe perioada verii , sa cuplez pompa la un "Ventiloconvector de tubulatura" si, prin intermediul unei tubulaturi termoizolante sa "imprastii " aer rece in toata casa - desigur ca va "iesi" aer rece acolo unde-mi voi amplasa iesirile. Tot sistemul te tubulatura va avea inclus valvule si in spatial in care nu va fi nevoie de racire, va avea valvula inchisa. Pentru apa calda menajera, treaba e simpla: conectez pompa de caldura - prin intermediul unui " rezervor-acumulator " termoizolat, care poate avea sau nu, prevazuta o rezistenta electrica termoreglabila - la teava de apa calda bucatarie/baie. Ei, toata kestia asta vreau sa o alimentez cu energie electrica provenita de la cellule fotovoltaice combinate cu o mica eoliana . Ce spuneti ? Va merge ? Pt exemplificare ( nu vreau sa fac reclama - si nu ma supar daca adminul forumului va sterge linkurile ) : - pompa de caldura : http://www.globalmarket.com/hot-products/ground+source+heat+pumps.html - site chinezesc - tub capilar : http://www.aliexpress.com/item/capillary-tube-mat/684340752.html - ventiloconvector de tubulatura :calorserv.ro/produse/Climatizare-ventilare-si-tratare-aer / Ventiloconvectoare - Sistem fotovoltaic : http://www.aliexpress.com/item/Solar-Wind-Power-Generator-1-5KW-For-House/879249468.html Subliniez : linkurile sunt doar de exemplificare a componentelor la care m-am gandit sa le folosesc. Ce spuneti ? Va merge ?
SISTEM DE INCALZIRE CASA CU POMPA DE CALDURA SOL-APA ALIMENTATA CU CELULE FOTOVOLTAICE / EOLIANA Ideea in sine, e foarte complexå, si imi place. si eu am vrut aceast acum 3 ani!!!!, dar am lasat-o baltå. As fi tare curioaså dacå reusiti, vå doresc succes!!!! Aurora.
Va multumesc pentru incurajare - in nici un caz nu voi abandona :) . O sa revin cu ultimele informatii - atunci cand m-am decis asupra componentelor.
Sistemul de incalzire cu pompa de caldura aduce o reducere semnificativa a costurilor atunci cand este combinat eventual cu siatem de panouri solare cu aport la incalzire si cel mai important cu sistem de incalzire in pardoseala atat la parter cat si la mansarda in cazul in care casa are mansarda. Reprezinta o greseala combinatia de incalzire in pardoseala la parter si sistem clasic de calorifere la etaj sau mansarda intriucat avem nevoie de apa la temperaturi diferite si nu ne ajuta la reducerea consumului de energie . (detalii putei gasi si aici http://www.incalzirecase.ro
Da, asa este - ulterior mi-am dat seama de asta - dar, ca la-nceput de proiect, nestiind prea multe... Incet-incet imi fac "upgrade" Stiti de unde as putea achizitiona o pompa de caldura sol-apa ?
cele mai bune pompe de caldura