Iata ca este aproape februarie si ma interesez cum sa cultiv rosiile cherry. Am facut un test acum vreo 3 ani cu rosii obisnuite. Dar spatiul nu mi-a ...

Iata ca este aproape februarie si ma interesez cum sa cultiv rosiile cherry. Am facut un test acum vreo 3 ani cu rosii obisnuite. Dar spatiul nu mi-a permis decit o singura planta si... recolta nu m-a multumit. Nici nu avea cum. Acum, vreau serios rosii cherry. Intrebarea este: trebuie sa le pun la fiecare cite un tutore (arac) sau acest soi poate fi cultivat si lasat sa atirne din ghivece (cam ca petuniile)? Daca se poate, aceasta metoda m-ar avantaja.
Draga Ana, fara araci tulpinile de rosii cherry se pot rupe pentru ca in functie de soi ele cresc oricum destul de mult in inaltime. Nu cred deloc ca e recomandat sa le lasi sa atarne ca pe petunii (peste marginea ghiveciului, adica? interesanta idee. stiu ca uniii se lauda ca le cresc asa, dar eu una nu prea cred ca au mare spor la recolta) Succes cu rosiutele tale!
Multumesc mult pentru sfat Cleo. As fi vrut asta numai si numai din cauza lipsei de spatiu. Dar voi tine cont de sfat, nu vreau sa se rupa. Sper sa-i surprind placut pe unii cu asta.