Gradina de pe balcon

Pentru ca e martie si pentru ca ghivecele mele de pe balcon au inceput sa se dezmorteasca, va anunt ca am inceput "lucrarile" de pregatire de primavara. Am curatat frumos toate ghivecele de uscaturi, am sapat (putintel - de, in ghiveci e mai usor) pamantul, am aerisit bulbii ramasi de anul trecut, am fertilizat, am udat. Si acum astept sa vad cum isi iau plantutele avant. Si, intre timp, imi fac planuri cu ce anume sa mai plantez anul acesta. Asadar, intrebarea mea ar fi: ce flori m-ati sfatui sa mai incerc in mica mea gradina de pe balcon? Anul trecut am avut irisi si crini portocalii (de la acestia am bulbii), condurul doamnei si regina noptii (de la care am recoltata seminte asta-toamna si deci acum am cu ce porni), trandafiri (care au supravietuit iernii si acum au inceput sa infrunzeasca din nou), barba imparatului si fasole decorativa. Asta pe langa vrejurile de vita canadiana, care acum incep din nou sa inmugureasca. Imi puteti sugera asadar cateva alte plante cu flori pe care as putea sa le incerc? M-ar interesa niste plante nepretentioase, dar care sa faca flori multe si, foarte important, sa reziste bine la soare (ghivecele mele stau in plin soare toata ziua). Multumesc si, ca sa ma laud, adaug si cateva poze cu reusita mea de anul trecut, pe care anul acesta vreau s-o intrec!
Continui sa ma laud si mai atasez cateva poze:
Si, in acelasi spirit, sa va mai impartasesc ceva: anul trecut incercat si o "micro-cultura" de rosii cherry pe balcon. Intr-un ghiveci dedicat exclusiv leguminoaselor, in care nu am pus nici un fel de ingrasamant chimic. Am avut 2 fire (rasaduri) de rosii cumparate de la piata, busuioc si menta. Din cele 2 rasaduri, doar unul a facut flori (vreo 7-8). Din cele 7-8 flori, mi-au iesit ... 2 rosii. Evident, nici nu le-am "recoltat", le-am lasat asa, pe tulpina, si m-am uitat la ele cu drag luni de zile, pana toamna tarziu, cand s-au uscat plantele cu totul. Le-am facut si poze - primele rosioare crescute de mine cu mana mea. Chestie de portofoliu, deh!
Foarte frumoase florile tale, Ioana, imi place ca ai incercat cele mai variate specii, in special irisii sunt foarte frumosi. Am o curiozitate, trandafirii tai aveau parfum? Eu am avut la fel dar nu aveau deloc parfum. Si daca tot cereai idei, de ce nu incerci niste flori mai parfumate anul asta, iasomie sau regina noptii?
Multumesc, Cleo! Da, trandafirii erau parfumati, discret, dar evident parfumati. Regina noptii am avut anul trecut si pot sa-ti spun ca intr-adevar miroase minunat, mai ales in noptile de vara, cand florile se deschid larg. Bineinteles, am sa pun si anul asta (am seminte recoltate din productia proprie). Iasomie n-am incercat dar mi se pare o idee buna, incep sa ma documentez chiar acum. Alte idei?
Ioana cum ai putut sa lasi asa mandrete de rosii sa se usuce! Eu nu as fi rezistat !
Cu mandrie va anunt ca am obtinut prima mea victorie in gradina de pe balcon pe anul acesta: MI-AU INFLORIT NARCISELE!!! Uitati ce frumoase sunt, dragutele de ele!
superb, felicitari! cum ai reusit?