Frigiderul nu se mai inchide bine

Usa frigiderului nu se mai inchide ca acum un an cand am achizitionat frigiderul, nu mai pare la fel de etans inchisa, parca s-ar fi intamplat ceva cu chederul de cauciuc. Pentru ca prefer sa previn decat sa risc ca frigiderul sa se strice va intreb ce pot sa fac in situatia aceasta, exista solutii pentru pastrarea chederului "sanatos"?
salut.daca e in garantie trebuie sa sunati la ei,se mai intampla cand e trantita usa prea des ca garnitura sa nu si mai faca treaba
Nu prea inteleg ce problema aveti. Garnitura se uzeaza de obicei in mai mult timp decat un an, se striveste si isi pierde elasticitatea de la inchiderea si deschiderea repetata, sau de la diverse accidente. Dar daca nu mai e la fel de etansa trebuie oricum sa rezolvati situatia. Daca nu e ermetic inchis frigiderul nu functioneaza la capacitate optima, ii scade puterea de racire si consuma mai mult curent. Are dreptate davidov, se poate rezolva daca e in garantie fara costuri si probabil e daca are un an. Mai tarziu... se gasesc si garnituri noi de cumparat. Ceea ce face oricine la un moment dat, dar dupa multi ani. Altfel... Cauciucul oricum imbatraneste, nu se poate preveni asta. Mai recomanda unii remedii pentru redilatarea garniturii, cica, dar eu cred ca nu-s prea eficiente. Intr-o zi tot va trebui cumparata alta garnitura. Si decat sa stai cu consumul de curent in plus si riscul sa strici frigiderul, nu cred ca se merita sa te zgarcesi la o garnitura.