Exista o sectiune ce poarta titlul "Sisteme de scurgere a apelor pluviale si a canalizarii" in care se figureaza evacuarea apelor in cazul folosirii ...

Exista o sectiune ce poarta titlul "Sisteme de scurgere a apelor pluviale si a canalizarii" in care se figureaza evacuarea apelor in cazul folosirii clapetelor tip unisens. Poate cineva sa explice ce poate determina clapeta unisens sa se deschida pentru a permite evacuarea apelor de la subsol in conditiile in care acesta se afla sub nivelul fosei sau a retelei de canalizare si este de presupus ca este inchisa urmare a presiunii care se exercita asupra ei.
NU se proiecteaza canalizarea apelor din interiorul cladirilor sub nivelul fosei. Se colecteaza gravitational apa in interiorul fosei sau caminului de racord si in cazul in care coletorul general stradal se afla la o cota superioara se procedeaza la pomparea apei uzate cu o electropompa submersibila montata in fosa/camin. Clapeta antiretur este prevazuta pentru cazuri exceptionale cand este inundata fosa / caminul de racord. O pompa submersibila pentru canalizare consuma cca. 0.3 - 0,7 kw (functie de debit si de inaltimea de pompare), functioneaza maxim doua ore pe zi si asigura siguranta in exploatare a instalatiilor. Chiar daca la nivelul colectorului general as avea o diferenta de cota care sa-mi asigure o panta de 1% eu tot statie de pompare as pune la mine acasa. E mai sigur.