Deschidere suprafata teren

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti si mie, cat ar trebui sa fie deschiderea minima a terenului, in conditiile in care lungimea lui are 27.45 m? M-ar ajuta recomandarea dumneavoastra, atat pentru a indeplini conditiile impuse de lege, cat si pentru a putea construi optim raportandu-ma la aceasta lungime a terenului. Multumesc!
Buna ziua, Depinde ce dimensiune maxima de teren are in regulament localitatea respectiva. La Bucuresti trebuie sa aiba 150 mp minim, La Berceni 250 mp, La Corbeanca 500mp din cate stiu... In general daca este in afara Bucurestiului cam 250 mp dar se verifica la primarie. Minim 6m pt constructii insiruite ( 2 calcane laterale ) minim 9m pt constructii cuplate ( 1 calcan lateral o fatada laterala) minim 12m pt constructii izolate ( pentru fatade ). Verificati la primarie !
Va multumesc! Luasem in calcul 12 sau maxim 14 m deschidere. In zona s-a construit si cu 12. Nu stiam exact cat trebuie sa am latimea construita ( fatada), pe deschiderea de 12 m, pentru a respecta normele legale.
Buna ziua In primul rand, doriti sa construiti....ce? pentru ca si functiunea poate fi importanta pentru a stabili aceasta valoare, de deschidere... Intuiesc ca se doreste o dezemembrare dintr-un teren mai mare... nu imi este foarte clar... Ca as putea eu sa va recomand, ar fi sa solicitati un certificat de urbanism, desigur de la primarie, acolo o sa aveti clar specificat ce si cum :)
Linkuri