Dacă funcționa direct din 48V de pe acumulatori fără invertor și alte bazaconii, era o veste bună, altfel toată lumea știe că orice aparat de...

Dacă funcționa direct din 48V de pe acumulatori fără invertor și alte bazaconii, era o veste bună, altfel toată lumea știe că orice aparat de aer condiționat funcționează de pe acumulatori și invertor + panouri fotovoltaice ! Pompe de căldură aer-aer încălzire și răcire este bine să le luați de la unul din producătorii de prestigiu din acest domeniu, adică Daikin, Mitsubishi, Toshiba, eu folosesc de un an un aparat de aer condiționat de 12.000 BTU de la Daikin, clasa A+++ pe încălzire și răcire model RXM35M2V1B cu noul tip de gaz eficient și ecologic R32 !
Domnule ...."Viomarmi22", Sistemul FUNCTIONEAZA in curent continuu 48V. exact cum ai descris. (Sunt 8 unitati functionale in RO de minim 2 Ani de zile) .... Ai dreptate doar unii pot avea acces la noutati. Din pacate unii cunosc doar producatorii descrisi de Dvs.! .... Asta NU inseama ca sunt cei mai buni, sau ca ei au aprins lumina in sistemele Energie Verde. Spuneti-mi Dvs. unul din cei trei furnizori care pot furniza echipamente de Pompe de Caldura cu un COP de minim 4,8 (real), care pot avea in sistemul de stocare 85°C in zona superioara, fara "suplimente electrice"....doar cu ajutorul "gazului". R32, este adevarat este mai eficient, dar, Acest gaz este clasificat la nivelul de inflamabilitate A2 (ISO 817: 2014), prin urmare, trebuie să aveți grijă când utilizați acest gaz. Este foarte aproape de R-410A în ceea ce privește condițiile de funcționare și performanțele. Alți agenți frigorifici care sunt luați în considerare pentru utilizare în viitor sunt R1234yf și R1234ze. Pro și Contra de R32 comparativ cu R-410A Beneficiile 1. Zero ODP 2. O treime din RW-410A GWP. 3. Este necesară o încărcare mai mică deoarece are o capacitate volumetrică de 20% mai mare. 4. Presiunea saturată similară, prin urmare, dezvoltarea este mai ușoară. 5. Temperatură critică mai ridicată, prin urmare, COP mai mare. 6. Densitate mai mică, prin urmare, cantitatea de încărcare necesară este mai mică. 7. Componenta unică a gazului, prin urmare, este mai ușor de produs și de gestionat. Dezavantajele 1. Nivelul de toxicitate este puțin mai ridicat și este nevoie de mai multă precauție pentru ao folosi. 2. Temperatura de descărcare mai mare va determina degradarea uleiului în compresor, ceea ce ar putea deteriora unele componente din acesta. Trebuie luate în considerație proiectarea pentru a se asigura că temperatura de descărcare este limitată la un nivel acceptabil. Acest agent frigorific mai nou este cu siguranță mai prietenos cu mediul, iar utilizarea acestuia ar trebui încurajată la toate nivelurile, începând cu autoritățile guvernamentale. Este un agent frigorific de înlocuire bun pentru R22 și R410A. Oricum, sistemul prezentat in articol este pentru anumite aplicatii, ca si AC-ul clasic cu mai putine sau mai multe plusuri la A.... Din pacate la noi "Doreii" au promovat si cineva a acceptat sa fie instalate pentru orice aplicatie, generand: disconfort, consum excesiv de energie (cu sau fara+ la A)...motivele sunt nenumarate.... si a facut cladirile sa arate ca "pomul de Craciun".... Dvs. puteti utiliza ce aparat doriti, sau va face placere. Eu recomand sa se achizitioneze echipamentul, care va genera cel mai mic cost de exploatare (Pompa de Caldura Aer-Apa.....0,55Lei/mp/luna alimentata doar din SEN fara PV.), sau poate chiar ZERO (cu PV), adica utilizare GRATUITA.
Dumneata să ne răspunzi ce sisteme oferi cu pompe de căldură Aer-apă, marcă, caracteristici etc. nu blama producători de prestigiu și apoi să vii cu niște sisteme de chinezării de duzină să ne faci să credem că sunt cele mai bune opțiuni de pe piață ! Eu folosesc sistem PV off-grid de 7 ani în curtea mea, nu am utilități la poartă pentru că nu doresc să le plătesc moka" 300mil lei vechi celor de la CEZ pentru extinderea rețelei din buzunarul meu de la enorma distanță de 200 metri, tocmai ca să devin sclavul lor plătitor, aplecat peste ghișeu până la moarte !!!
Domnule Viorel, Modul autoritar al discutiei, il puteti utiliza cu cei care va permit!!! Cred ca am vorbit Romaneste, am raspuns cat se poate la obiect cu privire la modul de functionare al aparetelor de AC 100%SOLAR. Faptul ca am afirmat ca cele trei companii prezentate de Dvs. nu sunt cele mai vechi in domeniu si ca sunt si alte echipamente mai performante, chiar daca au inceput productia mult mai tarziu, decat NIBE spre exemplu, care este unul dintre cei mai vechi producatori de PC, si cu performante bune. NU se cheama BLAMARE!!! Fiecare utilizeaza echipamentul pentru care are afinitati sau este cel mai performant, dupa dorinta. Sunt asa de multe tipuri de echipamente performante, incat spatiul ar fi prea mic pentru a-l umple cu denumiri de producatori. Chinezariile cum le denumiti Dvs. le cumparati sub diverse alte denumiri, de companii de renume, dar trebuie sa fi in bransa ca sa stii acest lucru. Pe de alta parte aceste Chinezarii cum le spuneti Dvs., functioneaza de peste 10 ani, fara probleme. Unele produse comercializate pe piata de Vest, sunt foarte apreciate si au parteneri germani, elvetieni care participa efectiv la productia si realizarea de performante. Daca aveti Aer Conditionat de la unul din cei trei producatori si aveti si sistem PV OffGrid, de ce mai vreti si alt tip de Pompa de Caldura ??? Noi printre altele vindem un sistem (Pachet Complet PC+PV - Management Energie si o temperatura a agentului termic in sistemul de stocare in zona superioara de peste 85°C, fara rezistenta electrica) de la THERMIC-ENERGY, de 31kWt la pretul de 35.000€ fara TVA. Cu siguranta, doar unii isi pot permite sa investeasca (pentru o casa de peste 300m²), aceasta suma pentru a putea beneficia de costuri de utilizare intre 0÷0,55Lei/mp/luna, adica un maxim de 165Lei/lunar. Pe langa asta mai avem PC pentru preparare ACM (80÷500L), care au putere instalata intre 278÷1.000W, iar consumul pentru prepararea ACM este mult mai mic decat cu Pompa de Caldura clasica.
Lucru în România