scris de
mgr la data 14 Dec 2012, 08:45 soluţie
Totul este sa vreti , si sa nu Va 'dati'.
Excavatorul -nu cullege radacinile , iar sapatul - se invata usor (nu trebuie sapat / nivelat decat o singura data :de exemplu - o toamna). Si asa avem nevoie de miscare fizica... Scoateti radacinile si pietrele. Din pietre se poate amenaja o alee , bordura - de exemplu iar radacinile - se pot ingropa adinc sau arunca .
Nimeni nu are pretentia sa o faceti intr -o zi. In plus , pamantul pe care au crescut buruieni - va hrani si iarba verde (semanata , sau adusa in 'glii'').
De aici , nu mai trebuie decat sa o tunzi regulat si sa o uzi . Buruienile cosite si smulse sistematic , vor disparea in cel mult doi ani. Din proprie experienta -iarba este foarte 'tenace' si este singura care rezista la un regim de cosit regulat .(De ex. la 10 -15 zile , fara pretentia de a fi expert )
Ce veti face cu iarba cosita ? Uscata , pusa in claie , are un miros inegalabil.
M-as gandi la pasunile de pe dealuri - si cele montane. Nu au buruieni.
De asemeni , imi aduc aminte ca , intrebat despre secretul gazonului sau , un englez a raspuns : "-simplu : sa il tunzi in fiecare marti , timp de 300 ani " ( (: )
Daca o sa -mi rasundeti cu 'nu am timp' atunci , eh , asta e...
scris de
mgr la data 06 Mar 2013, 12:06 soluţie
Buna ziua ,
Am uitat ceva , mi se pare important : atentie la semintele buruienilor :
> NU trebuie sa se formeze , (deci interveniti in perioada florilor)
> daca totusi s -au format , NU le lasati sa se coaca
> daca totusi s -au copt , trageti un sac de plastic , cu grija , peste planta , inainte de a o smulge cu radacina cu tot
mult succes si spor la treaba
scris de
doina oprea la data 04 Apr 2013, 18:20 soluţie
Cititi pe net tot ce implica folosirea unui ierbicid total,se numeste ROUNDUP .