Cum recunosc marmura de cultura?

buna ziua stie cineva sa explice cum imi dau seama ca constructorul imi pune la casa marmura adevarata si nu falsa? cum ma prind ca e marmura falsa daca eu vreau adevarata?! multumesc!
Buna ziua! Inteleg ca nu aveti prea multa incredere in cel care va construieste. Va recomand cateva solutii de verificare: 1. Ar trebui sa aveti o factura de la furnizor (banuiesc ca vi se prezinta astfel de documente) si in care se specifica ce s-a achizitionat. 2. Incercati sa ciocaniti cu degetul sau cu o moneda una dintre placi. Piatra are un sunet net diferit de al plasticului! 3. Mergeti impreuna atunci cand faceti achizitia si discutati cu depozitul/furnizorul.
Jeni si Alexp, uite cum am citit eu ca se face marmura asa zis "falsa". Nu e vorba de nici un plastic. este vorba de o piatra artificiala cu aceeasi duritate ca a marmurei, ba chiar mai rezistenta! E putin probabil sa ti se puna marmura falsa, pentru ca eu cred ca marmura de cultura e chiar mai scumpa decat aia naturala, pentru ca costa s-o produci mai mult decat s-o extragi! Nu stiu sigur, dar cred ca asa e. Deci: Praful de marmura este combinat cu ciment sau rasini sintetice si asa rezulta marmura asa zis sintetica sau de cultura. Aspectul de marmura este dat prin pictarea suprafetei cu o tehnica numita efect de marmorare. Produsul are calitati similare cu marmura naturala, dar e mai putin poros deci are o rezistenta crescuta inclusiv la pete sau acizi. Dar procesul de productie e scump. Nu vorbim aici despre PAL pe care am pus autocolant marmorat. Dar ca sa faci distinctie, inteleg ca cel mai bun indiciu este ca marmura naturala ramane rece si daca in casa e cald, in timp ce aia de cultura sa incalzeste. Pentru cei care vor podele mai calde in casa s-ar putea sa fie chiar un avantaj.
dar mersul impreuna la depozit este o idee buna, ca vedeti lastrele intregi direct acolo
NU aveti de ce sa va temeti , marmura naturala e mai scumpa .
Linkuri