Cum fac un gard viu cu flori?

Buna ziua, La tara gardul care separa gradina de alee este din plasa de buzau. As vrea sa schimb aspectul si sa fac un gard viu cu arbusti (tufe) sau mai degraba daca se poate sa pun niste plante care se vor catara pe gardul existent din plasa. Inclin spre varianta a doua dar nu stiu ce plante cataratoare trebuie sa cumpar si cand este bine sa fie plantate. As vrea sa fie si plante care infloresc. Astept cateva sugestii si sfaturi. Atasez cateva imagini cu cateva garduri cu flori. Multumesc!
Dar ce ziceti pentru gradul viu de merisorul de miere (Amelanchier) care creste frumos si inalt? E ca un arbust, cred ca ar imbraca gardul, desi nu este tocmai o planta cataratoare... Dar partea buna e ca are frunzis des si face fructe comestibile si e si util, nu numai decorativ. Frunzisul se schimba la culoare in functie de anotimp, se adapteaza bine cam la orice tip de sol. Sunt o serie de mici afaceri cu aceasta planta, gasiti pe net rasaduri la vreo 4 lei/bucata. Puteti sa citi mai multe aici http://www.gardviucomestibil.ro/index.htm sau aici http://ideideafaceri.manager.ro/articole/afaceri-agricole/afaceri-mici-cu-gard-viu-comestibil-si-decorativ-4790.html
Hibiscusul e cel mai potrivit la noi in tara ca gard viu cu flori, de altminteri cred ca 80% dintre gardurile vii din Ro sunt cu Hibiscus. Mai merg gardurile din trandafiri (soiul Rosa rugosa) sau Fuchsia pentru un aspect deosebit. Speciala si frumos mirositoare este Iasomia, eu as alege-o pe aceasta din urma oricand.
Iasomia este cu adevarat o idee buna, imbraca frumos gardul de sarma si miroase poate cel mai placut dintre toate florile, si ziua, si seara inca de la inceputl verii. Are florile galbene sau albe, dar atentie la specie, nu toate cresc bine la noi in tara. Sunt multe specii de arbusti, majoritatea speciilor sunt cataratoare, de obicei se catara pe alte plante. Se poate planta deja de pe acum. Ai grija sa cumperi iasomie de gradina (Philadelphus coronarius, cauta la florarie), dar nu de ghiveci, ca aceea trebuie tinuta in casa peste iarna. Uite si cateva poze cu cum arata un gardut cu iasomie catarata pe el.