scris de
Andreea la data 31 Oct 2012, 12:23 soluţie
Poate pare stupida intrebarea mea dar m-am gandit ca e cineva mai destept decat mine pe aici... Asadar, de vreo luna am un leptop pe care il tin tot timpul in priza, chiar daca bateria e noua. Curentul mi-a venit luna asta mult mai mult, dar eu nu prea ma uit la televizor sau nu folosesc electrocasnice. E posibil ca acest consum sa fie din cauza ca sta leptopul permanent in priza? Nu imi dau seama, teorettic dupa ce s-a incarcat bateria ar trebui sa nu se mai consume alt curent, ca doar nu are unde se "duce"
La fel, daca las telefonul la incarcat in priza si dupa ce s-a incarcat bateria inseamna ca se consuma curent? Consuma orice tip de incarcator curent mai mult decat ii este necesar ca sa incarce o baterie sau un acumulator? Daca sunteti mai tehnici, va multumesc pentru un raspuns.

scris de
alexp la data 31 Oct 2012, 12:32 soluţie
Orice aparat in priza are un consum continuu. In primul rand pt. ca toate aparatele electrice au nevoie de energie electrica pt. a functiona. Spre ex:
1) telefonul mobil consuma permanent baterie daca este activ (deschis). Chiar daca incarcarea bateriei este finalizata la un moment-dat, el va consuma si reincarca continuu (in timp asta va afecta si bateria).
2) laptopul functioneaza pe acelasi principiu, asa ca va incerca permanent sa fie 100% full de energie.
Tocmai de aceea se recomanda ca orice consumator sa fie scos din priza pe perioada cat nu este utilizat. Bine, exceptand frigiderul! :)

scris de
Andreea la data 31 Oct 2012, 12:43 soluţie
Multumesc foarte mult. Asa e, suna logic, dar nu m-am gandit pana acum la asta.