Mai Cezar, asta e solutie de romanica, nu merge asa. Problema e ca nu prea ai ce face legal dupa aceea, nu doar sa ia copilul terenul conteaza, ci sa ajunga sa isi construiasca si el ceva langa parinti. Nu stiu daca vecinii sunt rai, depinde ce constructii au si ei langa. Si daca ei respecta limita de hotar de 3 m, atunci nu ai cum sa le impui nimic.
Respecta aceasta limita, doamna Popescu? Dvs aveti in intentie sa construiti si casa, nu doar sa ii dati copilului terenul, nu? Dar dv. cum v-ati facut casa? Nu are aceleasi limite de hotar si tot amprenta la sol pe 4 m? Probabil e mai complicat de atat
Poate puteti discuta omeneste cu vecinii, vedeti care sunt si interesele lor si cum puteti rezolva amiabil. E mult mai bine sa va intelegeti, lasati si de la dv, nu stiu. Legea e lege, stiu ca noi romanii o sarim adesea ca sa ne rezolvam interesele (pentru ca uneori nu tine cont nici ea de ale noastre), dar de ce sa riscati sa aveti probleme si mai mari? Tot ce facem ni se intoarce, si fapta buna pe care vreti s-o faceti pentru copil merita, dar trebuie sa va ganditi la toate efectele ei. Chiar vreti sa aveti zid in zid niste vecini care va vor face mereu zile amare pe viitor?