Constructie casa

Buna ziua!Detin un teren in Magurele Ilfov.Acesta are 1000mp,cu iesire la 2 strazi.Terenul are 100m lungime cu 10 m latime.ILa o stada am construita o casa ,iar o parte din teren respective partea acere are iesire la cealalta strada doesc sa i-o vand unuia din copii.Primul pas pe care l-am facut am fost la primarie iar doamna de acolo mi-aa zis ca trebuie sa fac cadastru.Dupa ce am facut cadastru ptr tot terenul aceasta mi-a zis ca trebuie sa fac cu un architect amplasarea in zona sis a merg la vecinii din stanga respective dreapta ptr a face cu ei la notar o intelegere prin care acestia imi permit sa construiesc la o distanta mai apropiata de ei respective 1m fata de hotar deoarece in zona respective limita de hotar este de 3 metri iar eu avand 10 m nu pota sa fac o constructive de 4 metri suprafata care mi-ar ramane daca las 3 metri stg 3 metri dreapta.Arhitecta nu-mi face amplasarea pana nu am autentificarea de la notar,iar vecinii din stanga si dreapta nu vor cu niciun pret sa-mi dea semnatura.Daca acestia imi dadeau semnatura adoamna de la primarie imi eleibera certificatul de urbanism ,faceam dezmembrarea si apoi actul de vanzare cumparare.Dar actiunea s-a oprit aici si nu stiu cum sa continui.Dati-mi va rog un sfat.Va rog sa-mi da-ti un sfat!
Eu as fi semnat in fals in locul vecinilor, daca sunt asa rai. Si as fi continuat actiunile legale, pana rezolvam cu terenul. Pana la urma conteaza sa il primeasca copilul, ca de construit mai vedeti voi cum se rezolva.
Mai Cezar, asta e solutie de romanica, nu merge asa. Problema e ca nu prea ai ce face legal dupa aceea, nu doar sa ia copilul terenul conteaza, ci sa ajunga sa isi construiasca si el ceva langa parinti. Nu stiu daca vecinii sunt rai, depinde ce constructii au si ei langa. Si daca ei respecta limita de hotar de 3 m, atunci nu ai cum sa le impui nimic. Respecta aceasta limita, doamna Popescu? Dvs aveti in intentie sa construiti si casa, nu doar sa ii dati copilului terenul, nu? Dar dv. cum v-ati facut casa? Nu are aceleasi limite de hotar si tot amprenta la sol pe 4 m? Probabil e mai complicat de atat Poate puteti discuta omeneste cu vecinii, vedeti care sunt si interesele lor si cum puteti rezolva amiabil. E mult mai bine sa va intelegeti, lasati si de la dv, nu stiu. Legea e lege, stiu ca noi romanii o sarim adesea ca sa ne rezolvam interesele (pentru ca uneori nu tine cont nici ea de ale noastre), dar de ce sa riscati sa aveti probleme si mai mari? Tot ce facem ni se intoarce, si fapta buna pe care vreti s-o faceti pentru copil merita, dar trebuie sa va ganditi la toate efectele ei. Chiar vreti sa aveti zid in zid niste vecini care va vor face mereu zile amare pe viitor?