Cade stratul gros de var lavabil de pe perete, posibil de la umezeala. Ce sa fac?

buna ziua. Am o magazie - transformata mai apoi intr-o bucatarie de vara. La unul din pereti a inceput sa cada stratul alb de var lavabil, posibil de la umezeala. Tencuiala este ok. Numai varul se cojeste si apoi cade. Un fel de igrasie cred. Ce sa fac? Mentionez ca partea exterioara a acelui perete nu este izolata, si nici nu ma pot baga in curtea vecinului. Dar este tencuita foarte bine, cu tencuiala decorativa care nu a cazut pana acum. Cineva mi-a propus sa izolez aceasta parte a peretelui interior cu termoizolant (poliestiren). Altcineva mi-a spus sa aplic tencuiala decorativa din aia scumpa la galeata (nu la sac). Cum ar fi mai corect?
în primul rand incedcati sa inlaturati sursa de umiditate apoi curatati varul vechi apkicati o solutie antimucegai apoi dati cu o amorsa mai concentrata dupa care lavabil de exterior care este mai rezistent. o alta varianta este sa puneti un poliztiren de5 pe interior dupa care urmati pasii de mai sus. pf mai multe detalii 0723376052
Prima data trebuie sa elimini cauza - umezeala de care spuneai, apoi trebuie sa aplici altceva; daca nu elimini cauza - o sa cada (mai devreme sau mai tarziu) tot ce vei aplica. Nu baga "gunoiul sub pres!" :)