Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarea situatie referitoare la izolarea unui tavan peste parter, la o casa cu parter si pod...

Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarea situatie referitoare la izolarea unui tavan peste parter, la o casa cu parter si pod necirculabil: - intre grinzile de peste parter am introdus vata bazaltica de 15 cm. la nivelul grinzilor (grinzile au 15 cm. grosime); - in pod peste vata bazaltica a fost fixata o podea de scandura de 2,5 cm. - sub vata bazaltica am fixat folie anticondens, lipita de grinzi si etansata cu banda adeziva de aluminiu la petreceri si la pereti; - tavanul camerei se va realiza din rigips la o distanta de 30 cm. de structura descrisa mai sus; - doresc sa mai instalaez un strat de vata bazaltica de 10 cm. peste rigips, in spatiul de 30 cm. INTREBARE: Mai este necesar inca un strat de folie anticondens peste rigips, sub vata bazaltica? Va multumesc pentru timpul acordat. O zi buna
Buna ziua, - daca ceea ce numiti dvs folie anticondens este chiar folie anticondens (permeabila la vapori) atunci este gresit. - daca este in realitate este o bariera de vapori (impermeabila) atunci nu-i chiar atat de grav, dar oricum aveti nevoie de o grosime de izolatie de minim 25-30 cm, pentru a compensa si incalzirea din timpul verii. asadar, mai puneti 15-20 cm vata minerala (bazaltica sau de sticla), si pe profilele de gips-carton, inainte sa fixati placile de tavan, montati o folie bariera de vapori (impermeabila) - care poate fi din aluminiu sau polietilena. izolatia termica trebuie s-o alegeti dupa conductivitatea termica lambda, care trebuie sa fie cat mai mica folia o alegeti dupa valoarea sd, care trebuie sa fie mai mare de 100 m. succes!
SORIN PANA - Multumesc pentru raspuns Am gresit cand am formulat, corect trebuia sa spun: FOLIE BARIERA DE VAPORI CEEA CE SI ESTE!!! Deci sub noul strat de vata bazaltica pe care o sa-l montez peste profilele de gips-carton voi mai monta o folie bariera de vapori. INTREBARE: Folia o pot monta intre gips-carton si profilele metalice de sustinere a acestuia, avind in vedere ca la montajul gips-cartonului, aceasta se va perfora? Multumesc, O zi buna!
da, nu este niciun fel de problema, chiar daca folia este perforata de suruburile de fixare ea este, in acelasi timp, presata intre placa si profil (asta daca mesterul va reusi sa nimereasca profilul :) ). pentru exemplificare urmariti filmul de mai jos (si faceti abstractie de culoarea si textura foliei montate): succes!
SORIN PANA - Multumesc pentru raspunsuri si pentru timpul acordat. O zi buna
Lucru în România