Buna ziua, Ca gradinar si timplar amator si destul de putin priceput, am construit un mic podet ca decor pt. gradina. Ca material am folosit...

Buna ziua, Ca gradinar si timplar amator si destul de putin priceput, am construit un mic podet ca decor pt. gradina. Ca material am folosit crengile unui tei taiate de un vecin pt. ca ii murdareau florile si pasarile masina in parcare, dar una din arcade precum si citeva traverse sint din lemn mai fragil (ceva rasinos, dar nu brad si nici thuja), care a fost atacat deja de umezeala. In scop estetic, am lasat lemnul cu tot cu coaja. Acum ii pregatesc si doua balustrade din lemn de thuja, dar inca nu am gasit o solutie estetica pt. a fixa suportii balustradei si nici nu sint multumita de crengile pe care le mai am la dispozitie, asa ca mai "vinez" ramuri cazute prin gradini. Inca nu i-am fixat un loc stabil, dar am 4 piloni zdraveni de tei care vor fi ingropati pe jumatate in pamint dupa ce termin toata lucrarea. As vrea totusi sa tratez cumva lemnul, pentru ca mica mea constructie sa reziste mai mult timp. Cred ca peste iarna il voi adaposti in scara blocului sa-l feresc de umezeala. Ce ma sfatuiti sa fac, mai ales in privinta daunatorilor biologici? Multumesc frumos.
Ca sa realizati un tratament corect al lemnului - trebuie sa indepartati coaja . Tratament pentru lemn exterior recomandat OilProtect 612. Daca lemnul tratat este uscat si tratamentul se aplica corect - nu este necesar sa-l protejati de intemperii : ploi , zapada etc .