Buna ziua, am o intrebare, daca poate cineva sa ma ajute, as vrea sa amenajez in loc de camara o baie doar cu un wc si o chiuveta. M-ar interesa daca ...

Buna ziua, am o intrebare, daca poate cineva sa ma ajute, as vrea sa amenajez in loc de camara o baie doar cu un wc si o chiuveta. M-ar interesa daca astea se pot lega la o scurgere de apa de ploaie pentru ca acesta e singura posobolitate care o am acolo, se poate folosi acesta ca si canalizare, sau va trebui sa fac o scurgere separat? Stau la bloc, etajul 4, ultimul etaj. Va rog sa-mi spuneti daca ati mai intalnit sau ati realizat asa o canalizare, va multumesc.
Mie mi se pare destul de logic! Dvs. v-ar placea ca in fata ferestrei sa curga canalizarea vecinului de la 5? Fiecare sistem de evacuare are rolul sau, specific. Una este apa pluviala, cu altul altceva canalizarea! Ce frumos ar fi daca am putea sa facem toti ce vrem, nu? P.S.: Ca solutie, puteti racorda evacuarea de la "baia noua" la cea existenta (prin sau pe langa perete). Aici ar trebui sa se descurce cam orice instalator!
Va multumesc frumos pentru raspuns. Am uitat sa mentionez ca aceasta scurgere pluviala e in perete, nu ar deranja altfel, doar daca spuneti ca e de alt scop va inteleg, de asta am si pus intrebarea, sa nu fac ceva anormal. De racordat la baia existenta nu stiu cum ar merge pentru ca sunt cam departe unul de celalalt (cam 6 metri). Cred ca ramane atunci sa monteze o scurgere separtat pentru baia noua. Va multumesc inca o data.
Nu aveti pentru ce! Oricum, un instalator va putea gandi si eventualul traseu de conectare (la fata locului). P.S.: Scurgerile pluviale au diametre mai mici decat cele de canalizare (motivele cred ca sunt evidente). Chiar daca se intalnesc la un moment-dat in subteran (pe la statia de filtrare), cred ca intelegeti diferenta de adresabilitate si ce se poate intampla in cazul unor ploi mai puternice si a refularii!
Va multumesc pentru explicatii si pentru raspuns prompt, m-ati ajutat mult. Va doresc cele mai bune!