Buna seara. Care este grosimea minima / recomandata a contrasipcilor pentru invelitori metalice? Multumesc.

Buna seara. Care este grosimea minima / recomandata a contrasipcilor pentru invelitori metalice? Multumesc.
La montajul ţiglelor metalice se utilizează în general contraşipci de 12x25mm şi şipci de 35x50mm (sau mai late) din lemn de răşinoase. Se recomandă impregnarea şipcilor. Şipcile se vor fixa de căpriori cu cuie galvanizate de 75x2,8mm.
Pot intreba care furnizor recomanda contrasipci atat de subtiri si care ar fi explicatia?
...referitor la modul de prindere a sipcilor verticale si orizontale va sfatuiesc din experienta sa folositi cuie de 100 -120 mm sau indicat pentru o siguranta mai buna holzsuruburi! Atat cuiele cat su holsuruburile trebuie batute sau infiletate perpendicular pe caprior! Ganditi-va la o furtuna (de asta zboara acoperisurile) cum ar fi prinderea cu holsuruburi si cum ar fi cu, cuie de "pantofi" 75mm! Ex 25mm are sipca orizontala, 25 mm sipca verticala, 25mm scandura...astereala sau facut 75mm ....in caprior ce intra? Spuneti stop non-meseriasilor ! "Confort si siguranta sub un singur acoperis"'!
SUBSCRIU , CU DOUA MAINI Holz -urile - desi mai scumpe , fac treaba mai bine decat cuiele. Nu faceti rabat la lungimea de patrundere. Nu oricine se urca pe un acoperis este un 'profesionist'. Multumesc.
CORECT si multumesc pentru sustinere si profesionalism d.lemgr !