Brad natural sau brad artificial?

Ce parere aveti? Pro sau contra bradului natural de Craciun? Stiu ca un pom artificial nu miroase a brad si ca e doar un plastic dar tot imi vine sa zic adio bradului (molidului) clasic de Craciun pe motiv ca achizitia e o jecmaneala curata si nu vreau sa cumpar un molid si apoi, dupa marea veselie de sarbatori, dupa ce saracul pom moare in sufrageria mea si imi umple mocheta de ace, sa il abandoneaz la colt de strada cum fac o multime de oameni cu pomii de Craciun pentru ca nu ii pot inghesui in ghena blocului. Anul acesta ma gandeam sa fac o investitie pe termen lung si sa imi cumpar si eu un brad artificial dar am gasit o idee care imi place mai mult, e un "pom de Craciun" improvizat, un pom neconventional creat dintr-o scara de lemn. Am atasat o fotografie.
In mod clar natural. Daca nu se simte mirosul de cetina si rasina pentru mine Craciunul nu e la fel. Stiu ca preturile-s mari (in special pt cei in ghiveci), desi pretul Romsilva e mai mult decat decent, dar reusesc sa targuiesc binisor. Si o data pe an, cred ca merita. Apropos, uite in link ce inseamna scump :)) P.S.: Am vazut ca anul acesta si Primaria a recurs la bradul traditional si nu la hidoseniile din metal de dinainte.
Linkuri
Normal ca orice om ar vrea un brad natural, asta este traditia, eu personal ma reorientez. Ce spuneti despre ce se intampla cu brazii abandonati pe trotuare dupa sarbatori? Ce solutii se pot gasi pentru problema asta? La ce ar putea fi folositi? Nu vorbim aici despre brazi de milioane de dolari. Hai sa ramanem la brazii din piete...
Poti sa iti cumperi de exemplu un bradut in ghiveci.Dupa ce trec sarbatorile il plantezi in gradina(daca stai la curte) sau il daruiesti cuiva care poate sa il planteze. Eu una nu as suporta ideea de a avea un brad artificial in casa.Unde ar mai fi spiritul craciunului, cum as putea sa ma bucur de sarbatori daca in casa nu miroase a brad?
Pentru a mirosi a brad nu iti trebuie un copac intreg. Iei unul din plastic si cu o crenguta sau doua de brad natural le pui pe pereti in casa le impodobesti si sa stii ca o sa perfect.
De acord, exact asta intentionez sa fac. Voi lua cateva crengute pentru miros si o sa fiu multumita.
Foarte buna ideea cu ghiveciul pentru cei care stau la curte mai ales. As putea sa cumpar si eu un bradut la ghiveci si sa-l dau cadou, chiar este o idee minunata.