Becurile se ard frecvent

Constat ca in ultima vreme, (ultimele 3-4 luni) in sufragerie se ard becurile destul de des. Este vorba despre o aplica de tavan din sticla cu 3 becuri. Becurile sunt normale, de 75 w. Cand am schimbat becurile arse am sesizat ca aplica era destul de fierbinte. Nu stiu ce sa cred: ori este o problema la reteau electrica ori becurile sunt prea puternice? Chiar si cand este un bec cam in 2-3 saptamani se arde. Are cineva idee care ar putea fi cauza?
Daca ai becuri ieftine de 2 bani se ard pt. ca nu sunt facute sa reziste. Incearca sa cumperi becuri economice care pe langa faptul ca consuma mult mai putin tin si mai mult. De obicei un bec bun costa chiar de este economic dar asa suntem noi obisnuiti. Incearca cele economice de 22 W care dau undeva la 1550 lucsi si vei vedea ca lumineaza foarte puternic. Apoi in acea aplica care zici tu ca ai montat 3 becuri de 75 nu cred ca e optim. Daca vei citi pe aplica acolo srie ca maxim 60 W poti monta, si asta din cauza caldurii care le omoara in interiorul aplicii. Dar ia si schimbale cu cele economice si vei fi mai mult decat multumit. Dar la fel, nu iti lua din bazar pt. ca nu au asemena intensitate luminoasa.
75 de W la o aplica, mi se pare mult. Atunci cand cineva pocneste becurile, sau cand atinge diferite obiecte apara scanteioare, are prea multa energie in Chakra Swadistana.