Arhitectura este prima din cele 7 arte.Raspunsul este implicit. Arhitectul cu mana formata este un artist apreciat. Prezentarile grafice sunt la mana ...

Discuţie pornită la articolul:
Arhitectura este prima din cele 7 arte.Raspunsul este implicit. Arhitectul cu mana formata este un artist apreciat. Prezentarile grafice sunt la mana lui si sunt lucrari de arta.Revistele de specialitate sunt pline de astfel de lucrari. Se organizeaza si expozitii tematice cu arhitecti si lucrarile lor ca opere de arta.
Este foarte adevarat ! Multi deseneaza , dar putini sunt artisti consacrati si de valoare. Tot la fel si cu arhitectii : toti fac geometrie descriptiva si arta plastica dar cati din ei au cu adevarat o viziune clara si mai ales anticipeaza intersectiile de corpuri si mai ales armonia cu ambientul fata de toate randarile si 3d-urile programelor de proiectare pe calculator oricat de expert ar fi in a le stapani. Calculatorul ramane o scula rece fara suflet care face ce-i dai sa faca , dar caldura si armonia ambientala o poate intui doar un artist arhitect.