Aproape orice efort trebuie facut pentru independenta energetica,calculele arata ca in 8 ani se compenseaza investitia si restul pana la 50 ramane...

Aproape orice efort trebuie facut pentru independenta energetica,calculele arata ca in 8 ani se compenseaza investitia si restul pana la 50 ramane profit.Nu merita? E mai usor cand suntem mai multi cu aceleasi convingeri, e mai eftin sa puna 10 familii la un loc decat 10 familii independent. Trebuie sa facem ceva
Sunt de acord cu tine!
buna ziua. In momentele actuale legate de : o populatie imensa pe glob; taierea masiva a padurilor ; consumul combustibilor fosili; poluarea imensa a pamantului( in aer, pe sol si in subsol), etc; lumea este indreptata spre magica intrebare : a fi sau a numai fi !. De aceea orce masura luata de om : reducerea consumului energetic sub toate aspectele, plantarea de perdele -liziere-paduri, mersul pe jos cat mai mult, mersul pe bicicleta, utilizarea energiilor date de soare, sol, apa, vant, izolarea foarte buna a cladirilor, etc. va duce la continuarea vietii in coditii normale pe acest pamant. Ar fi bine ca pe acet forum sa spunem ce am intreprins fiecare pentru a reduce poluarea, consumul de energie ; ca toti ceilalti sa vada si sa ne urmeze exemplu; sau ce dorim sa facem si sa cerem sprijinul . Eu incep cu ce as dori sa fac : in com. MANASIA linga Urziceni posed 6 ha. teren pe care doresc sa plantez copaci; incerc de citiva ani acest lucru. Astept sugestii si propuneri. Marin
Pana vom gasi solutia- miracol, o sansa reala ramane energia primita de la soare si variantele ei terestre: termica(geotermala), fotochimica( biomasa vegetala), mecanica( eoliana, hidro) pe care le convertim in orice tip de energie utila. Dintre acestea, biomasa vegetala are o pondere potentiala de peste 60 la suta. Energia chimica a acesteia poate fi accesata prin ardere controlata,cu gazeificare, in focare specializate, cu eficienta maxima si minim de noxe, fara fum. YOUTUBE- CALDURA GRATIS- 46 video.
Buna ziua , calde felicitari pentru gandul Dvs.bun. Ca sugestie , tastati in bara de cautare Google [ petrom planteaza paduri ] si o sa ramaneti surprins de rezultat. Ar putea fi un bun inceput ; daca treceti de aspectele penibile ale reclamei , poate ca reusiti sa Va rezolvati cel putin o parte a problemei. Va rog sa postati cate ceva din rezultatele actiunii Dvs.. Mult succes !
Nu cred ca Petrom ia in serios cu adevarat un om obisnuit, sau ca sustine accesarea surselor de energie regenerabila potential concurente.As fi curios sa verific, dar nu am inteles bine cum si unde.
Consumul energetic poate fi redus imediat. Depinde de cultura si de vointa. Doua exemple simple. Deschidem apa sa ne spalam pe maini si o inchidem cand am terminat, irosind cel putin 50% din ea. Folosind pentru incalzire o centrala pe combustibili fosili, dar necurata la interior, randamentul scade cu 10-20%. Dupa ce constientizam cresterea randamentului si inlaturarea risipei, putem trece la incalzirea apei menajere direct de la soare, la panouri fotovoltaice. Cateodata irosim energia cu buna stinta. Daca avem o curte mai maricica cu pomi, de cate ori curatam pomi, ardem cracile in loc sa le tocam si sa le ardem in centrala, nefiind nevoie de nici o adaptare. Initierea acestui forum este foarte buna si trebuie extinsa.
raspund la intamplare............................. Discutam ca sa nu facem altceva mai util. Luam subiecte si ne pierdem vremea . Noi discutam si altii socotesc. Adica aduna si scad, din buzunarul tuturor. Mai treziti-va si luati mai bine atitudine ca de discutii absolut sterile m-am saturat. Se lanseaxa teme care sa ocupe timp. Incusiv eu sunt un pierde timp ca scriu . Dar gata . Acolo unde se iau decizii noi ( voi toti ) nu aveti acces. Asta e o boala la noi , discutam si nu luam atitudine . Asa ne trebuie .
Ar fi perfect sa luam atitudine, aveti dreptate. Dar discutam si pentru a gasi solutii la probleme. Ei iau decizii, dar nu ne mai pot prosti mult timp, raman din ce in ce mai putini cei neinformati. Acesta e scopul unui spatiu de discutie, sa intelegem cu ce ne confruntam si sa facem front comun.
N u sunt doar discutii,eu sunt in tratative cu o societate pentru achizitionarea unor panouri fotovoltaice si a ma elibera de facturile lunare la energie atat electrica cat si termica. Cea mai buna atitudine de luat este actiunea ,daca vom cotiza mai putini le scad profiturile,deci la treaba. Felicitari D-lui Antonache(cel cu cazanele pe rumegus ).Bravo ,mai cautati solutii. Un numar de contact de unde pot obtine?
Sant 6 ierni de cand nu cotizez pentru en. termica si cred ca nici pe viitor nu va fi cazul. Consum max. 2 t rumegus pe an pentru incalzire, acm, sterilizat, gratar, cuptor,etc. Am conceput, construit, testat si perfectionat o gama de focare si arzaroare care permit arderea resturilor vegetale uscate vrac de orice fel, cu eficienta maxima si minim de noxe, fara fum. Aceste dispozitive de diferite marimi si puteri, multifunctionale sau specializate, sant destinate sa acopere nevoile de energie termica ale unei case, gospodarii,microintreprinderi sau institutii dependente de lemn sau alti combustibili solizi. Cateva imagini needitate pe yuotube- caldura gratis.
Cum va pot contacta sa cumpar un astfel de cazan?
Azi am vazut un documentar s.f. despre o posibila invazie extraterestra in care cineva spunea: " Daca ei ar fi ca noi, ar fi rau.Foarte rau." Am rasuflat usurat, nu ni se mai pot intampla decat lucruri bune. Nu stiu daca meritam planeta asta, dar cred ca meritam tot ce ni se va intampla, bun sau rau. Desi ultimii veniti, ne purtam urat cu tot ce am gasit si cu noi insine. Cica ar mai fi o sansa, dar e putin probabil sa renuntam la ceea ce santem acum. Ramane ca fiecare dintre noi sa faca ce crede si poate. Am incercat si cred ca am reusit sa rezolv o problema veche, dar tot mai actuala, arderea controlata a resturilor vegetale cu grad scazut de inflamabilitate.antonachegigi@yahoo.com
absolut de acord cu solutii marunte, dar de dorit numeroase eu m-am casatorit acum cateva luni sub un stejar, mi-a dat Pamantul un sot minunat si niste prieteni cu mintea-ntre urechi am economisit foarte multi bani pe care nici in ruptul capului nu i-as fi dat pe o noapte de oboseala si chestii nefolositoare ne-am desfasurat de dimineata de la 10 pana noaptea pe la 2-3 (civil si religios), cu lumina zilei, cateva becuri torte, lampioane cu lumanari si lampi pe gaz. drumul de la starea civila pana la padure ...doar cateva masini in care au incaput 80 de invitati, cu vreo 3 masini care au efectuat drumuri duble. s-a fumat minim, nici nu am adus scrumiere, cineva a improviat un origami dintr-un ambalaj :) bucatele au fost gatite/ produse de prieteni/ familie, cumparate de la localnicii din sat sau de la taranii din piata (adica rosiile cele mai mici si rosii, merele cele mai parfumate si strugurii cei mai cu albine pe langa) desi suna hippie si desi aproape toti (familie, invitati, nasi- cei 6) erau neincrezatori, am primit multe confesiuni geloase si nostalgice concluzia..deci se poate si cu bani putini si minunat! cred ca putem face si mai mult avem sprijin de la prietenii nostrri arhitecti/ ingineri constructori/ agenti imobiliari ne straduim sa luam pamant intr-un sat de langa oras si deocamdata ne documentam asupra a tot felul de solutii de construit si asupra caselor de cob(valatuci zic eu, cum tin minte ca au facut bunicii nostri si am facut si eu la casa de la tara a parintilor -retragerea de la pensia mult asteptata) ma delectez cu acest site si intre timp cresc copaci in ghivece uriase in vederea plantarii in gradina (3 nuci pana acum) anul trecut am avut o recolta delicioase de rosii eco...in spatele blocului (am pacalit cu gustul lor chiar fetze mondene si gourmet si proprietari de restaurante ) masina ne incapatanam sa nu luam inca , am invatat sa merg pe bicicleta vara trecuta si mergem mult pe jos/ transport comun o gramada de cunostinte se indreapta spre case simple cu gradini largi, culturi proprii, multe biciclete sau abonamente RATP din pacate multe si aleg sa plece permanent din tara de frica ingustimii la minte a altora abia astept sa gasesc idei aici, solutii de la altii incapatanati (in bine) deja cateva familii spun ca ar dori sa ne alipim la un sistem energetic colectiv de care amintea cineva probabil n-o sa mai scriu / sau nu atat de mult, folosesc calculatorul limitat, in scopuri informative (am renuntat la tv de multi ani) succes si solutii multumim de inspiratie Maria
Casa de piatra , Dna Maria !. (Nu doresc sa 'socializez ' pe acest blog , dar nu ma pot abtine de la urare.) Ati afirmat [ concluzia..deci se poate si cu bani putini si minunat! ] , parca ati citat din Axell Munthe (Cartea de la San-Michele). Doresc , doar sa subliniez : stejarul sub care V -ati casatorit a fost , poate plantat de cineva (cinste Lui) sau , macar , ocolit , ferit de altii , ca sa ajunga sa Va faca umbra.Un alt exemplu : Johny AppleSeed. Am in curte doi nuci , pe care vecinii ma sfatuiesc , aproape in fiecare toamna , sa -i tai . Sunt , acum , destul de mari (20-30 ani). Chiar daca nu pot planta - momentan (am plantat , in viata si drumetiile mele , mai multi copaci si pomi ) , macar , pe astia doi , NU II TAI. ... Tema acestei sectiuni , insa era , nu este de a face politica sau reclame , ci de a nu mai polua , consumand irational. Si , intr-adevar , una din solutii , este sa traim mai simplu , mai rational Alta , sa ne imbracam mai gros , macar iarna. Sa consumam energii 'regenerabile'. Si , mi -as permite , eu , sa nu luam ceea ce nu putem da inapoi . Si poate ca , pentru toate -adunate , cineva , mai incolo , o sa mai poata trai pe Pamant. Multumesc.
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.