Acoperisul din stuf

Buna ziua, Ma aflu in construirea unei case la tara si m-am gandit la un acoperis ecologic si anume din stuf. As vrea sa stiu daca a folosit cineva acesta solutie. Am citit si am aflat ca tine racoare vara si iarna retine caldura. Dezavantajul acestui acoperis din stuf este pericolul de incendiu...cum rezista la ploaie, ninsoare? Va multumesc si astept sa-mi spuneti mai multe detalii despre acest acoperis ecologic. Va atasez si 3 exemple :)
Chiar nu a folosit nimeni stuful pe post de acoperis? Sincer m-ar ajuta cateva raspunsuri :)
Sunt curios de ce iti doresti un acoperis din stuf. Bunicii nostri foloseau stuful pe post de invelitori, fiindca nu aveau alte optiuni, dar tu poti alege orice tip de acoperis mult mai rezistent decat stuful...Recunosc imi place si mie cum arata dar costul nu este unul prea mare?
Cred ca unul din motive este mentionat deja "ca tine racoare vara si iarna retine caldura" si probabil aspectul ar fi un motiv bun.
Intre timp m-am documentat un pic. Am inteles ca stuful se recolteaza iarna si atunci este perioada cea mai buna pentru a cumpara, este la cel mai mic pret. Motivele pentru care am optat pentru stuf sunt simple..este ecologic, are o durata de viata f mare (am inteles ca pana la 100 ani), un foarte bun termoizolant si in plus arata foarte bine...si nu este foarte scump! Am descoperit pe youtube un film in care arata si rezistenta la foc, dar as vrea sa stiu ce au folosit pentru acoperisul care nu a luat foc. Imi poate da cineva mai multe detalii?