Acoperis sindrila lemn

Buna ziua, Am o casa cu acoperis din sindrila de lemn montata direct pe astereala. Are aproape 10 ani de la montaj, unele sindrile s-au stricat si acum am infiltratii de la ploaie/ zapada. As vrea sa stiu ce solutii de izolare exista in cazul in care as da sindrila jos si as repune-o. Multumesc!
Buna ziua, Daca este sa abordam logic subiectul ati avea de urmat pasii de mai jos: - Decopertare cu recuperare sindrila (inlocuire sindrile defecte) - Revizuire structura acoperis & consolidare daca este nevoie (posibil sa fie descoperiti capriori sau alte elemente de sarpanta degradate) - Montare membrana parafinata de tip anticondens/difuzie (membrana montata peste astereala existenta sau daca nu exista direct peste capriori). Ideal zonele de suprapunere sa fie lipite cu banda de etansare. - Reconstruire structura de sipci si contrasipci - Montare sindrila urmata de tratatment impermeabilizare Orice acoperis indiferent de sistemul de invelitoare specificat are nevoie de revizii periodice (ideal 2 pe an la inceput de primavara si la inceput de toamna). In acest fel preintampinati aparitia unor astfel de probleme complexe.
Buna ziua, Multumesc pentru raspuns! referitor la pct 3 al raspunsului dvs: astereala exista. Daca deasupra membranei vin batute in cuie sipcile, nu se gaureste, lasand posibilitatea de a patrunde apa? Fata de cartonul bituminat, ce solutie credeti ca ar fi mai buna? Inca ceva: scandurile din astereala nu sunt una langa alta, au spatii intre ele. Ar trebui scoase si repuse una langa alta, ca sa nu se lase membrana intre ele? Multumesc!