Acoperis sindrila lemn

Buna ziua, Am o casa cu acoperis din sindrila de lemn montata direct pe astereala. Are aproape 10 ani de la montaj, unele sindrile s-au stricat si acum am infiltratii de la ploaie/ zapada. As vrea sa stiu ce solutii de izolare exista in cazul in care as da sindrila jos si as repune-o. Multumesc!
Buna ziua, Daca este sa abordam logic subiectul ati avea de urmat pasii de mai jos: - Decopertare cu recuperare sindrila (inlocuire sindrile defecte) - Revizuire structura acoperis & consolidare daca este nevoie (posibil sa fie descoperiti capriori sau alte elemente de sarpanta degradate) - Montare membrana parafinata de tip anticondens/difuzie (membrana montata peste astereala existenta sau daca nu exista direct peste capriori). Ideal zonele de suprapunere sa fie lipite cu banda de etansare. - Reconstruire structura de sipci si contrasipci - Montare sindrila urmata de tratatment impermeabilizare Orice acoperis indiferent de sistemul de invelitoare specificat are nevoie de revizii periodice (ideal 2 pe an la inceput de primavara si la inceput de toamna). In acest fel preintampinati aparitia unor astfel de probleme complexe.
Buna ziua, Multumesc pentru raspuns! referitor la pct 3 al raspunsului dvs: astereala exista. Daca deasupra membranei vin batute in cuie sipcile, nu se gaureste, lasand posibilitatea de a patrunde apa? Fata de cartonul bituminat, ce solutie credeti ca ar fi mai buna? Inca ceva: scandurile din astereala nu sunt una langa alta, au spatii intre ele. Ar trebui scoase si repuse una langa alta, ca sa nu se lase membrana intre ele? Multumesc!
Lucru în România