Fisa cu datele de securitate pentru glet alb pe baza de ipsos WEBER weber N17
51.1.19
Pagina: 1 / 9
FiÅŸa cu date de securitate
conform Regulamentului (CE) nr. 1907/2006, Articolul 31
Tipărită la: 30.09.2020
Numărul versiunii 4
data de actualizare: 29.09.2020
SECŢIUNEA 1: Identificarea substanţei/amestecului şi a societăţii/întreprinderii
1.1 Element de identificare a produsului
Denumire comercială: weber N17
Nr. fisa de securitate: XXP010357
1.2 Utilizări relevante identificate ale substanţei sau amestecului şi utilizări contraindicate
Nu există alte informaţii relevante.
Aplicarea / Utilizarea produsului Mortar predozat
1.3 Detalii privind furnizorul fiÅŸei cu date de securitate
Producător/furnizor:
Saint-Gobain Construction Products România
Weber Business Unit
Cladirea Floreasca Park, Soseaua Pipera nr. 43, Corpul A, etaj 3
Bucuresti, sector 2
Telefon: +4021 207 57 51/50
Fax:+4021 207 57 52
office@weber.ro
1.4 Număr de telefon care poate fi apelat în caz de urgenţă: Telefon:+40 264 317 802
SECÅ¢IUNEA 2: Identificarea pericolelor
2.
1 Clasificarea substanţei sau a amestecului
Clasificarea în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1272/2008
Produsul nu este clasificat conform regulamentului privind clasificarea, etichetarea ÅŸi ambalarea (CLP).
2.2 Elemente pentru etichetă
Etichetarea în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1272/2008 nu apare
Pictograme de pericol nu apare
Cuvânt de avertizare nu apare
Fraze de pericol nu apare
2.3 Alte pericole
Rezultatele evaluării PBT şi vPvB
PBT: neaplicabil
vPvB: neaplicabil
SECŢIUNEA 3: Compoziţie/informaţii privind componenţii
3.2 Caracterizarea chimică: Amestecuri
Descriere: Amestec format din următoarele substanţe cu aditivi care nu sunt nocivi.
Componente periculoase: nu apare
SVHC nu apare
Indicaţii suplimentare:
Conţinutul exact al textului inidicaţiilor în caz de pericol se deduce din capitolul 16.
RO
(Continuare pe pagina 2 )
51.1.19
Pagina: 2 / 9
FiÅŸa cu date de securitate
conform Regulamentului (CE) nr. 1907/2006, Articolul 31
Tipărită la:
30.09.2020
Numărul versiunii 4
data de actualizare: 29.09.2020
Denumire comercială: weber N17
(Continuare pe pagina 1 )
SECŢIUNEA 4: Măsuri de prim ajutor
4.1 Descrierea măsurilor de prim ajutor
Informatii generale: Nu sînt necesare masuri speciale.
după inhalare:
Pacientul trebuie transportat într-un loc bine aerisit; în caz de efecte secundare consultati medicul.
după contactul cu pielea: In general acest produs nu irită pielea.
după contactul cu ochii:
Este necesară spălarea ochilor cu apă curentă timp de cîteva minute, ţinînd pleoapele complet
deschise.
după înghiţire:
Spalati bine gura cu apa. Nu induceti voma. Consultati un doctor si prezentati acesta fisa de securitate.
4.2 Cele mai importante simptome şi efecte, atât acute, cât şi întârziate
Nu există alte informaţii relevante.
4.3 Indicaţii privind orice fel de asistenţă medicală imediată şi tratamentele speciale necesare
Nu există alte informaţii relevante.
SECŢIUNEA 5: Măsuri de
combatere a incendiilor
5.1 Mijloace de stingere a incendiilor
Extinctorul potrivit: produsul nu este combustibil/inflamabil.
5.2 Pericole speciale cauzate de substanţa sau amestecul în cauză
Nu există alte informaţii relevante.
5.3 Recomandări destinate pompierilor
Echipamente de protectie Nu sînt necesare măsuri speciale.
SECŢIUNEA 6: Măsuri de luat în caz de dispersie accidentală
6.1 Precauţii personale, echipament de protecţie şi proceduri de urgenţă
Trebuie evitată formarea de praf.
Trebuie asigurată o aerisire suficientă.
6.2 Precauţii pentru mediul înconjurător: Nu sînt necesare măsuri speciale.
6.3 Metode şi material pentru izolarea incendiilor şi pentru curăţenie: Curăţare mecanică.
6.4 Trimiteri către alte secţiuni
Pentru informaţii cu privire la o manipulare sigură vezi capitolul 7.
Pentru informaţii cu privire la echipamentul de protecţie de uz personal vezi capitolul 8.
Pentru informaţii cu privire la reziduuri vezi capitolul 13.
SE
CÅ¢IUNEA 7: Manipularea ÅŸi depozitarea
7.1 Precauţii pentru manipularea în condiţii de securitate
Nu sînt necesare măsuri speciale.
In cazul formării de praf trebuie aspirat.
(Continuare pe pagina 3 )
RO
51.1.19
Pagina: 3 / 9
FiÅŸa cu date de securitate
conform Regulamentului (CE) nr. 1907/2006, Articolul 31
Tipărită la: 30.09.2020
Numărul versiunii 4
data de actualizare: 29.09.2020
Denumire comercială: weber N17
(Continuare pe pagina 2 )
Indicaţii în caz de incendiu sau explozie: Nu sînt necesare măsuri speciale.
7.2 Condiţii de depozitare în condiţii de securitate, inclusiv eventuale incompatibilităţi
Mod de păstrare:
Condiţii pentru depozite şi rezervoare: Produsul se va păstra numai în ambalajul original închis.
Indicaţii cu privire la stocarea mixtă: Nu este necesar.
Alte indicaţii cu privire la condiţiile de depozitare:
A se păstra la loc uscat şi rece, în recipienţi bine închişi.
A se feri de umezeală şi de apă.
7.3 Utilizare finalÄ
ƒ specifică (utilizări finale specifice) Nu există alte informaÅ£ii relevante.
*
SECŢIUNEA 8: Controale ale expunerii/protecţia personală
Indicaţii suplimentare privind instalaţiile tehnice: Fără date suplimentare, a se vedea punctul 7.
8.1 Parametri de control
Ingredienţii ale căror valori limită trebuie ţinute sub control la locurile de muncă:
Valori DNEL
CAS: 10034-76-1 calcium sulfate hemihydrate
Oral
Derived No Effect Level 1,52 mg/kgxday (consumer long term value)
Inhalativ Derived No Effect Level 5,29 mg/m 3 (consumer long term value)
21,17 mg/m 3 (worker systemic long term value)
5.082 mg/m 3 (worker systemic short term value)
Nr. CAS al subst. Denumire % tip valoare unitate
Valori limită de expunere adiţionale pentru pericolele posibile în timpul lucrului:
Total inhalable dust: 10 mg/m ³
Respirable dust (< 5 μm): 4 mg/m³
Indicaţii suplimentare: S-au folosit ca bază listele valabile în momentul producţiei.
8.2 Controale ale expunerii
Echipament de prot
ecţie personală:
Norme generale de protecţie şi de igienă în timpul lucrului:
A se vedea măsurile de protecţie cunoscute la manipularea substanţelor chimice.
Mască de protecţie: Nu este necesară.
Protecţia mîinilor:
In cazul contactului prelungit cu materialul se recomanda purtarea manusilor de protectie.
Material pentru mănuşi Manuşi de bumbac impregnate cu nitril.
Protecţia ochilor: Se recomandă ochelarii de protecţie în timpul manipulării.
Protecţie corporală: Salopeta de protectie
RO
(Continuare pe pagina 4 )
51.1.19
Pagina: 4 / 9
FiÅŸa cu date de securitate
conform Regulamentului (CE) nr. 1907/2006, Articolul 31
Tipărită la: 30.09.2020
Numărul versiunii 4
data de actualizare: 29.09.2020
Denumire comercială: weber N17
(Continuare pe pagina 3 )
SECŢIUNEA 9: Proprietăţile fizice şi chimice
9.1 Informaţii privind proprietăţile fizice şi chimice de bază
Indicaţii generale
Aspect:
Formă:
Pulbere
Culoare:
conform denumirii produsului
Miros:
necaracteristic
Pragul de acceptare a mirosului:
Nedefinit.
Valoare pH:
bază
Schimbare starii de agregare
Punctul de topire/punctul de îngheţare: nedefinit
Punctul iniţial de fierbere şi intervalul de
fierbere:
nu se foloseÅŸte
Punctul de aprindere:
neaplicabil
Inflamabilitatea (solid, gaz):
Substanţa nu este inflamabilă.
Temperatură de aprindere:
Nedefinit.
Temperatura de descompunere:
Nedefinit.
Temperatura de autoaprindere:
Produsul nu este autoinflamabil.
Proprietăţi explozive:
Produsul nu este explozibil.
Limite de inflamabilitate:
inferioară:
superioară:
Proprietăţi inflamabile
nu se foloseÅŸte
nu se foloseÅŸte
Nedefinit.
Presiune vaporilor:
Neaplicabil.
Densitate:
Densitatea relativă:
Densitatea vaporilor:
Viteza de evaporare
nedefinit
Nedefinit.
Neaplicabil.
Neaplicabil.
Solubil în / amestecabil cu:
Apa:
Se întâreşte în contact cu apa.
Coeficientul de partiţie: n-octanol/apă:
Nedefinit.
Vâscozitatea:
dinamică:
cinematică:
Nivelu
l solventului:
Apă:
EU-VOC
Neaplicabil.
Neaplicabil.
0,0 %
0,00 %
(Continuare pe pagina 5 )
RO
51.1.19
Pagina: 5 / 9
FiÅŸa cu date de securitate
conform Regulamentului (CE) nr. 1907/2006, Articolul 31
Tipărită la: 30.09.2020
Numărul versiunii 4
data de actualizare: 29.09.2020
Denumire comercială: weber N17
(Continuare pe pagina 4 )
EU-VOC (g/L)
Conţinut solid:
9.2 Alte informaţii
0,0 g/l
100,0 %
Nu sunt
SECÅ¢IUNEA 10: Stabilitate ÅŸi reactivitate
10.1 Reactivitate Nu există alte informaţii relevante.
10.2 Stabilitate chimică
Descompunere termică/ condiţii de evitat:
Produsul nu se descompune dacă este folosit conform normelor.
10.3 Posibilitatea de reacţii periculoase
Reacţii cu acizii.
Reacţii cu metalele uşoare formînd hidrogen în cazul umidităţii.
10.4 Condiţii de evitat Nu există alte informaţii relevante.
10.5 Materiale incompatibile: Nu există alte informaţii relevante.
10.6 Produşi de descompunere periculoşi: Nu sînt cunoscuţi produşi de
l solventului:
Apă:
EU-VOC
Neaplicabil.
Neaplicabil.
0,0 %
0,00 %
(Continuare pe pagina 5 )
RO
51.1.19
Pagina: 5 / 9
FiÅŸa cu date de securitate
conform Regulamentului (CE) nr. 1907/2006, Articolul 31
Tipărită la: 30.09.2020
Numărul versiunii 4
data de actualizare: 29.09.2020
Denumire comercială: weber N17
(Continuare pe pagina 4 )
EU-VOC (g/L)
Conţinut solid:
9.2 Alte informaţii
0,0 g/l
100,0 %
Nu sunt
SECÅ¢IUNEA 10: Stabilitate ÅŸi reactivitate
10.1 Reactivitate Nu există alte informaţii relevante.
10.2 Stabilitate chimică
Descompunere termică/ condiţii de evitat:
Produsul nu se descompune dacă este folosit conform normelor.
10.3 Posibilitatea de reacţii periculoase
Reacţii cu acizii.
Reacţii cu metalele uşoare formînd hidrogen în cazul umidităţii.
10.4 Condiţii de evitat Nu există alte informaţii relevante.
10.5 Materiale incompatibile: Nu există alte informaţii relevante.
10.6 Produşi de descompunere periculoşi: Nu sînt cunoscuţi produşi de
... ascunde
Alte documentatii ale aceleasi game Vezi toate
Fisa tehnica
2 p | RO
weber N15
Certificare produs
9 p | RO
weber N15