Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Zece tendinţe în ceea ce priveşte modificarea locuinţelor după pandemie

Lumea nu va mai fi la fel. Provocarea prin care trece intreaga omenire in acest an va aduce schimbari importante in vietile noastre. Izolarea la domiciliu a creat o noua relatie intre oameni si spatiile in care locuiesc. Au aparut noi nevoi la care expertii vor trebui sa raspunda pe termen mediu si lung.
Zece tendinţe în ceea ce priveşte modificarea locuinţelor după pandemie
In viitor, oamenii vor petrece mai mult timp acasa. Motivele vor fi obiective sau subiective, noul tip de comportament fiind generat de teama, de nevoia de a nu fi luat din nou prin surprindere de aparitia unei epidemii sau de masuri impuse de guverne pentru a face fata unei posibile situatii de criza.

Mai jos vom prezenta 10 tendinte in ce priveste adaptarea designului interior la noile nevoi generate de lunga perioada de izolare.

1. Constructia de case cu curte va cunoaste o dezvoltare fara precedent.
Zece tendinţe în ceea ce priveşte modificarea locuinţelor după pandemie
2. Vor fi preferate casele cu o curte cat de mica chiar si in situatia in care vor fi mai departe de centrul oraselor. Noua revolutie in ce priveste munca la domiciliu va prevala in fata nevoii de a fi foarte aproape de locul de munca.

3. Apartamentele cu terase vor starni interesul intr-o masura mult mai mare celor care cauta sa-si cumpere sau sa-si inchirieze o noua locuinta. Facilitatea de a putea sta afara intr-o situatie de izolare la domiciliu va reprezenta un mare plus.

4. Amenajarea a cel putin doua spatii de munca de acasa, adica a doua birouri, va reprezenta o provocare pentru expertii in design interior. O alta zona in care se vor inregistra multe cereri.

5. Bucataria va deveni din nou un spatiu important, un loc in care sa se poata gati, dar sa se si ia masa in conditii de confort.
Zece tendinţe în ceea ce priveşte modificarea locuinţelor după pandemie
6. Spatiile de depozitare in interiorul locuintei pentru alimente, haine, accesorii pentru curatenie si intretinere vor fi la mare cautare.

7. Vor fi preferate ferestrele largi atat la apartamente, cat si la case. Nevoia de lumina naturala va fi cautata de cei care vor sa-si renoveze locuinta.

8. Din cauza cresterii perioadei petrecute in casa, multi din cei care cauta o locuinta noua sau vor sa o modernizeze pe cea actuala vor cauta elemente de mobilier cat mai confortabil si usor de intretinut. Fotolii, canapele, scaune de bucatarie si de birou, paturi, toate acestea vor trebui sa raspunda la noile nevoi.

9. Vor fi cautate si multe accesorii pentru locuinta care schimba atmosfera dintr-o casa, respectiv perne decorative, rame foto, paturi, cuverturi pentru pat. Acestea au rolul de a transforma rapid locuinta, de a-i improspata imaginea fara investitii semnificative.
Zece tendinţe în ceea ce priveşte modificarea locuinţelor după pandemie
10. Tot ce inseamna parchet, podea va trebui sa raspunda la cerinta oamenilor de a fi extrem de usor de curatat.

Daca te-ai hotarat sa incepi un proiect de design interior, tine cont de aceste tendinte si ia legatura cu un expert.

interioronline.ro te va ajuta sa-ti duci proiectul pana la capat, oferindu-ti cele mai practice solutii.

Poti face proiectul online. Tot designul, planurile, comanda elementelor de mobilier, totul poate fi realizat online, din fata unui laptop.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
Interior Online