Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Volumetrie cu textura dantelata: Centrul de Congrese Sipopo din Malabo

Volumetrie cu textura dantelata: Centrul de Congrese Sipopo din Malabo

In Malabo, capitala statului Guineea Ecuatoriala, Centrul de Congrese Sipopo a fost construit in imediata apropiere a oceanului si a unei liziere. Volumul rectangular, avand inaltimea a doua niveluri este invaluit de fasii din metal semi-transparent, pentru a o proteja de lumina puternica. Textura dantelata ofera un mediu de lucru placut la interior fara a afecta in vreun fel vederea catre peisaj. Sistemul de perete cortina nu are rosturi verticale sau orizontale astfel ca ofera privelisti nestingherite catre ocean.

 

Odata ce ai patruns in foaierul principal, care are rol si de atrium central, interioarele se deschid treptat creand o zona ampla pentru circulatie. La inceputul coridorului, a fost realizata o harta a Africii din mii de lumini care intampina diversele personalitati si aduce un plus in comunicarea vizuala pentru Centrul de Congrese.

 

 

Marea sala de conferinte, un spatiu rectangular aflat la etajul intai, cu scaunele asezate circular, este amplasata printre elementele de structura si poate fi accesata pe trei laturi din foaierele care o inconjoara. Echilibrul dintre lumini si umbre, transparenta spatiilor publice si confidentialitatea afacerilor de stat sunt atent puse in valoare peste tot in arhitectura acestui proiect. Pozitionate pe randul din spate al marii sali, spatiile destinate persoanelor importante au fost amenajate la nivelul parterului.

 

Restaurantul care se deschide spre golf se afla la primul etaj, flancat de foaier pe doua laturi.

In limbajul arhitectural folosit predomina materialelor naturale precum lemnul, piatra si sticla. Peretii fiecarui spatiu au fost realizati intr-un mod unic, facandu-se trimiteri la sursele de inspiratie locala. O mare atentie a fost acordata calitatilor acustice si peretilor speciali, aceste cerinte fiind indeplinite atat prin design cat si prin calitatea echipamentului tehnic.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.e-architect.co.uk

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Echipa FABER
Dan Purice
Echipa FABER

Ce te interesează în momentul de faţă şi cum îţi alimentează proiectele?

Mă interesează modul în care este practicată arhitectura – care sunt limitările practicii de arhitectură, dar mai ales care sunt oportunităţile şi cum practica de arhitectură este influenţată de noile tendinţe ce redefinesc felul în care muncim.

În egală măsură, mă interesează modul în care arhitectura este percepută la nivelul societății – este necesar să luăm pulsul, să observăm şi să analizăm mult mai atent contextul în care ne desfăşurăm şi, în loc să ne creştem propria bulă, să începem să facem parte şi din altele. Nu în ultimul rând, mă interesează dimensiunea culturală a arhitecturii şi cea socială.

Proiectele la care contribui au la bază aceste interese.

Expoziția-concurs BETA în spațiul public
Dan Purice
Expoziția-concurs BETA în spațiul public

Spune-ne câteva cuvinte despre cele mai frumoase dintre proiectele tale care au atins comunitatea, oraşul.

Am avut şi am ocazia de a-mi aduce contribuţia la proiecte care îmi oferă mari satisfacţii, care lucrează la scara oraşului şi a comunităţii, precum: BETA, F O R, FABER sau ÎN COMUNITATE. Proiecte construite în cele mai faine echipe şi despre care vă invit să aflaţi mai multe pe: betacity.eu, F O R, faber.community sau În comunitate.

În dreapta, sus, se vede video wall-ul din turneul U2
Wikimedia.org
În dreapta, sus, se vede video wall-ul din turneul U2

Ce sunt, de fapt, video wall-urile?

Un video wall este un afișaj de mari dimensiuni, format din mai multe ecrane video „legate“ împreună pentru a crea/forma un singur display. Majoritatea instalațiilor de acest tip sunt create din LED-uri, motivele fiind următoarele: luminozitate înaltă (fie că e vorba de spațiu indoor sau outdoor), flexibilitate în proiectare (ecrane curbate pentru suprafețe de tip coloană), lipsa „lipiturilor“ după ce sunt configurate ecranele. Însă tehnologiile obișnuite de afișare utilizate includ şi LCD-uri, plăci cu direct LED, display-uri cu retroproiecţie şi laser. Video wall-urile pot fi simple sau complexe, depinde de scopul pentru care sunt folosite; printre domeniile în care pot fi integrate se numără: corporaţii, spitale, farmacii, magazine mici sau mari, mall-uri, birouri guvernamentale, şcoli, restaurante, cazinouri, recepţii de hoteluri, aeroporturi, stadioane, spații destinate concertelor și altor evenimente în aer liber etc.

Studiu de caz: exemplu de integrare a video wall-urilor în domeniul retail

Implementarea soluțiilor digitale în magazinul Bebe Tei din mall Vitan (București) a fost parte dintr-un proiect mai amplu, realizat în colaborare cu designerul Corina Fraștelni. Principala provocare a constat în adaptarea tehnologiei digitale atât la arhitectura spațiului interior, cât și la specificul fiecărui departament în parte. Unele dintre soluțiile de digital signage integrate aici au fost în premieră națională - de exemplu, în zona Derma Center, au fost amplasate 70 de display-uri de tip stretched. În ceea ce privește video wall-ul amplasat în Bebe Tei, s-a optat pentru o configurare de 4 display-uri (49 de inch) şi un video wall controller - un dispozitiv extern care primeşte imaginea şi o redă pe fiecare ecran, avantajul lui fiind că asigură o rezoluţie mai bună decât soluţia daisy chain.

Video wall cu 4 display-uri de 49″
Itotem.ro
Video wall cu 4 display-uri de 49″

Citiți, mai jos, și alte trei avantaje pe care le are montarea unui video wall:

  • captează atenția (dimensiunea mare le face să fie greu de ignorat, prin urmare, un video wall este un excelent element de comunicare vizual);
  • creşterea vânzărilor (conform specialiştilor, vânzările cresc cu un procent de 30% datorită integrării video wall-urilor în spații diverse; când o campanie de discount-uri devine vizibilă, prin intermediul afişajului electronic la dimensiuni mari, şansele de achiziţionare cresc în mod automat);
  • consumatorii preferă acest tip de prezentare/ informare (în urma analizelor de piaţă efectuate, odată cu luarea în amploare a tehnologiei digital signage, 40% dintre consumatori au tendinţa să aleagă un magazin cu afişaj electronic decât unul fără).

Te gândești să achiziționezi un video wall? Iată ce trebuie să știi:

Dacă ne-am hotărât să achiziționăm un video wall, în mod cert un consilier în digital signage ne va consilia în privința detaliilor de avut în vedere. Este recomandat să luăm în calcul, ca parte din preț, următoarele amănunte: display-ul în sine, sistemul de prindere (sistemul de tip pop-up, de exemplu, deși mai costisitor, are multiple avantaje, permițând manipularea mai ușoară a video wall-ului), player-ul, instalarea propriu-zisă (care poate dura câteva ore, în funcție și de numărul video wall-urilor, desigur), accesorii necesare, licența, conexiunea la internet.

Volumetrie cu textura dantelata: Centrul de Congrese Sipopo din Malabo

Caracteristici ale foliilor de protecție pentru geamuri TRIMAX. Azi despre folii antiefracție

Într-un articol precedent v-am descris tipurile de folii, insistând asupra foliilor de protecție. Foliile antiefracție fac parte din ultima categorie, cu specificația că există folii de protecție solară care asigură inclusiv siguranță împotriva spargerilor, grație caracteristicilor sale.

Încă de început, dorim să subliniem că toate foliile anti-spargere sunt transparente, fără a afecta vizibilitatea interior- exterior, cu aplicare atât la exterior cât și în interior.

Pentru folii care conferă intimitate, vizitați site-ul nostru, secțiunea folii pentru geamuri.

În continuare vă descriem, concret, care sunt aceste caracteristici diferențiatoare ale foliilor împotriva spargerii:

● Sunt confecționate din PET (polietilen teraflatat) multistrat - material care conferă durabilitate și flexibilitate.
● Au grosimi între 100 și 330 de microni (top gamă) - grosimea este importantă atât pentru rezistența la șocuri mecanice de mai mare impact, cât și în a nu crea cioburi. Important de specificat, o folie mai groasă nu afectează vizibilitatea, ci doar conferă o protecție mai bună și mai mare rezistență la spargere. Calitatea produsului se reflectă în preț dar, punând în balanță pe termen lung, siguranța afacerii dvs. e neprețuită.
● Rezistă la temperaturi extreme - între - 20 de grade Celsius și 80 de grade Celsius, atunci când este aplicată pe verticală. Aceasta vă asigură că folia autoadezivă rezistă și vă protejează indiferent facă e iarnă geroasă sau caniculă.
● Foliile anti-efracție cu protecție solară (gama Solar Screen) sunt, în plus, pregătite să filtreze raze UV (cu un grad de transmisie de până la 5%), să respingă energia solară până la 19% sau să reducă strălucirea soarelui (cu 14%). Altfel spus, să ofere un confort vizual atât de util în mediile în care se lucrează la monitoare.

Volumetrie cu textura dantelata: Centrul de Congrese Sipopo din Malabo

In mod concret, aceste caracteristici vă ajută să aveți siguranță împotriva hoților, dar și a furtunilor, incidentelor sau a vandalismului. Geamul crapă, dar nu se poate pătrunde în interior grație foliei de protecție. Un alt avantaj, major chiar, este că cioburile sunt ținute laolaltă, prevenind accidente la locul de muncă.

Poate vă întrebați dacă vi se adresează aceste produse.

Răspunsul este: DA, dacă vă regăsiți mai jos.

Dacă aveți biroul, magazinul sau chiar casa la parter, este o soluție. În cazul în care firma dvs este înconjurată de copaci, indiferent de etaj, foliile anti-efracție vă protejează pe durata intemperiilor.

Până la urmă, orice spațiu are nevoie de mai multă siguranță, indiferent că vorbim despre casnic, comercial sau de birouri.

Așadar, dacă citiți acest articol, răspunsul este DA.

Gamele noastre de folii împotriva spargerilor

Două sunt gamele pe care noi le recomandăm împotriva spargerii: Reflectiv SEC și Solar Screen.

Reflectiv SEC asigura atât un nivel de securitate al geamurilor, raportat la grosimea foliei, cât și un nivel de filtrare a luminii. Cu grosimi între 100 și 330 de microni, foliile pun în siguranță geamurile companiei printr-o rezistență mai mare la lovituri și printr-o filtrare adecvată a razelor UV. Prețurile foliilor antiefracție sunt raportate la calitate, iar recomandarea noastră se îndreaptă către produsul de top - Reflectiv TOP 300 ca o variantă pentru siguranța geamurilor firmei.

Solar Screen - protecțiile solare pentru geamuri cu grosimi de 120 și 220 de microni oferă o bună filtrarea a razelor UV și reduc luminozitatea la un nivel confortabil pentru ochi. Se aplică simplu și sunt garantate 2 ani. Prețul este bun, chiar ieftin, considerând că este un element de suport și productivitate. Spunem aceasta pentru că un mediu bine luminat și sigur, este mai productiv.

De final, spunem că nu putem aduce siguranță punând stop evenimentelor din jur. Putem, în schimb, să ne punem în siguranță prin alegerile noastre. Prima este ca orice cale de acces să fie mai sigură și, cum geamurile sunt vulnerabile, puteți începe cu acestea aplicând folii antiefractie.

Noi am ales să oferim produse superior calitativ. Dumneavoastră ce alegeți?

Volumetrie cu textura dantelata: Centrul de Congrese Sipopo din Malabo

● Design inovator și modern

Cele mai multe dintre modele de corpuri de iluminat pe led vin cu un design îndrăzneț și elegant. Formele geometrice, cu cercuri și pătrate sau cele cu becuri de dimensiuni mari, dispuse în linie sau la înălțimi variate sunt printre cele mai apreciate.

● Consum mult mai mic de energie

În cazul în care te preocupă eficientizarea consumului de energie, lustrele pe Led sunt cea mai economică soluție disponibilă pe piață. Ele sunt special concepute și realizate pentru a oferi atât un consum cât mai mic de energie, cât și o distribuție cât mai bună a luminii oferite.

● Design optimizat

Una dintre limitele care erau ades invocate în privința becurilor led este aceea că au lumină unidirecțională. Din fericire acest lucru poate fi reglat astăzi prin modelul și designul produsului. Aspectul reprezintă o modalitate foarte interesantă în care forma vine în completarea optimizării luminii oferite.

● Posibilitatea de a regla intensitatea luminii

Multe dintre variantele actuale de becuri și lustre pe Led sunt dimabile, ceea ce înseamnă că lumina poate fi reglată în funcție de intensitate și de preferințele de iluminat pe care le aveți în anumite momente. Detaliul se poate traduce și prin posibilitatea de face economii în plus la lumină

● Posibilitatea de a fi reglate pe mai multe variante de lumină și culori

În cazul în care nu te sfiești să obții un iluminat în culori cât mai variate, ai acum la dispoziție inclusiv varianta de candelabre pe Led cu lumină caldă sau rece, în culori precum: albastru, verde, roz, violet, roșu, portocaliu și chiar cu trecere automată prin mai multe variante de culoare.

● Prețuri mai mici

Datorită modalității de producere și costurilor implicate, acest gen de candelabre au un cost de achiziție foarte bun, mai mic decât cel al variantelor clasice.

Care sunt modele de candelabre în tendințe?

Fără a avea o ofertă la fel de diversificată ca în cazul celorlalte tipuri de candelabre, în clipa de față modele de candelabre pe led sunt unele moderne, cu design ce poate fi integrat într-o amenajare de interioare moderne. Printre variantele cele mai populare, care pot decora cu succes un hol, living sau dormitor avem modele cu cercuri sau pătrate suprapuse sau intersectate, sub formă de corpuri cerești, stele, planete, cu flori, cu frunze, cu elemente de design din fier forjat, cu modele futuriste, ce amintesc de filmele SF sau de exponate din galerii de opere de artă modernă.

În concluzie, dacă vrei să îmbini eficiența energetică, să aibă un design modern, cu iluminat în culoarea pe care o preferi, la intensitatea dorită, alege candelabre pe Led!

Volumetrie cu textura dantelata: Centrul de Congrese Sipopo din Malabo

Un ochi atent însă își indreaptă privirea spre fundație și spre lemnul folosit la construcție. Si dacă acestea sunt încă în stare bună, ai 5 motive să renovezi o casă tradițională:

1 Poți alege să locuiești într-un loc de poveste, departe de poluarea și zgomotul citadin.

2. Poți păstra arhitectura de patrimoniu a casei tradiționale.
3. Poți păstra autenticitatea satului românesc.
4. Poți transforma casa într-o locuință cu consum redus de energie și cu un grad sporit de comfort, folosind termoizolații naturale.
5. Poți crește suprafața locuibilă transformând podul in mansardă.

 

Și pentru ca motivele de mai sus să nu se transforme în tot atâtea teme de căutări și rezolvări individuale, îți propunem să ne cunoști produsele.

Poți găsi la SIMAD 2016 materiale naturale de izolat, tencuieli naturale și finisaje prin care să redai unei case vechi prospețimea, frumusețea si sănătatea de altădată, dar la parametrii de comfort actuali. In plus, beneficiezi de consiliere pas cu pas.

Recondiționarea lemnului vechi va începe întotdeauna cu tratamentul împotriva cariilor și ciupercilor folosind soluția Holzwurmfrei, naturală și ecologică.

Volumetrie cu textura dantelata: Centrul de Congrese Sipopo din Malabo

S-ar putea ca lemnul vechi să te fascineze atât de mult încât să îti dorești să păstrezi pereții exteriori așa! Nimic mai simplu! Lazurile de lemn pentru interior și exterior Kreidezeit, pe bază de uleiuri naturale, rezistente la radiațiile UV și la intemperii, reprezintă soluția naturală și ecologică ușor de aplicat și de împrospătat.

Este foarte important să știi că nu poți avea comfort fără să atingi o clasă superioară de eficiență energetică, dobândită prin izolarea casei.

Dar casele tradiționale sunt construite ele însele din materiale naturale prin tehnologii în care făurarii lor au pus suflet și sudoare. Și atunci apare firesc întrebarea: cu ce materiale se izolează o astfel de casă, ca pereții să respire, să nu apară condensul și mucegaiul?

Volumetrie cu textura dantelata: Centrul de Congrese Sipopo din Malabo

Singurele soluții care să le asigură conservarea pe mai departe, sunt reprezentate de izolațiile termice naturale. Fie că sunt izolații din fibre de cânepă combinată cu iută, fie izolații din fibre de lemn, acestea pot stopa pierderile de căldură pe toate zonele de interes: dușumele, pereți interiori, pereți exteriori, planșee de pod sau mansarde. Practic, existența termoizolațiilor naturale și ecologice fac posibilă orice renovare sau restaurare a unei construcții vechi, menită să atingă parametrii de comfort ceruți astăzi.

Volumetrie cu textura dantelata: Centrul de Congrese Sipopo din Malabo

Și nu în ultimul rând, dacă te fascinează albul, îți readucem în casă prospețimea vopselei de var din ingrediente naturale, Kreidezeit. La gura sobei, poveștile se spun mai departe.

Iar noi facem parte din poveste…

Volumetrie cu textura dantelata: Centrul de Congrese Sipopo din Malabo

Sistemele de încălzire prin pardoseală au devenit o constantă în dezvoltarea imobiliară din Europa de Vest în ultimele trei decenii, iar în România s-a observat o extindere a acestei alternative în ultimii 5-7 ani, cu un mare potențial de creștere în continuare.

Beneficii ale sistemul de încălzire NeoTer

• Nivel ridicat de confort termic prin eliminarea zonelor cu temperaturi reci, fără a afecta umiditatea din încăpere;
• Consum redus de energie;
• Ușor de montat; fără întreținere periodică.
• Spațiu suplimentar disponibil prin eliminarea caloriferelor.

terase necirculabile.jpg
terase necirculabile.jpg
Hidroizolatii profesionale terase circulabile.jpeg
Hidroizolatii profesionale terase circulabile.jpeg
158117253_3846099602125879_5248565513257382824_n
158117253_3846099602125879_5248565513257382824_n
Hidroizolatii profesionale terase circulabile si necirculabile, blocuri, apartamente
Hidroizolatii profesionale terase circulabile si necirculabile, blocuri, apartamente

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.