Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Viteză sau izolare termică? Cum să iei decizia corectă când alegi ușa pentru clădirea ta

Exista mai multi factori pe care ar trebui sa-i ai in vedere atunci cand alegi o usa pentru operatiuni in domeniul industrial si cel al productiei. Temperatura, presiunea, scopul si sincronizarea, toate acestea sunt criterii importante.
Viteză sau izolare termică? Cum să iei decizia corectă când alegi ușa pentru clădirea ta

Gasirea echilibrului potrivit

Din fericire, nu trebuie sa alegi. Izolarea termica si viteza nu se exlud reciproc. Cele mai bune metode de izolare implica o combinatie intre caracteristici ale usii precum viteza, grosimea si compozitia. Insa echilibrul potrivit intre acestea depinde de zona in care va fi instalata usa si de modul in care aceasta va fi intrebuintata.

De exemplu, daca vorbim de o utilizare frecventa, cum se intampla in cazul productiei de alimente, viteza usii este mai importata decat proprietatile acesteia de izolare termica. Cea mai mare cantitate de energie se pierde atunci cand usa este deschisa. Daca au loc mai mult de 5-10 cicluri de deschidere pe ora, o usa rapida este mai potrivita decat o usa sectionala cu deschidere pe verticala standard. Exista totusi si usi sectionale cu deschidere pe verticala rapide, care combina izolarea cu viteza.

Tine cont si de tipul traficului, cu alte cuvinte daca usa este destinata in principal circulatiei oamenilor, circulatiei vehiculelor sau circulatiei materialelor.

Intern vs extern

Asa cum te-ai astepta, cu cat este mai mare diferenta de temperatura dintre o parte si cealalta a usii, cu atat este mai important ca usa sa se inchida cat mai repede. Usile de exterior sunt mai vulnerabile la schimbarile de temperatura decat usile din interior.
Este important sa faci o analiza a conditiilor meteorologice din regiune. In cazul regiunilor montane sau al celor in care predomina vremea rece, solutiile vor fi diferite decat cele din cazul zonelor cu clima in general calda.

Aceeasi teorie se aplica si in cazul camerelor interne cu climate diferite (cum ar fi camerele de refrigerare).

Reglementarile privind eficienta energetica

Exista reglementari oficiale speficice privind eficienta energetica pe care operatiunile tale trebuie sa le respecte. Un exemplu este Regulamentul privind economia de energie (EnEV) din Germania, introdus in 2002, care stabileste standardele privind performanta energetica pentru noile constructii, precum si pentru renovarea cladirilor existente.

Consulta-te cu autoritatile locale pentru a te asigura ca respecti cel putin standardele minime.

Afla mai multe despre usile pentru domeniul industrial pe assaabloyentrance.com.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
ASSA ABLOY Entrance Systems
Lucru în România