Veche moara germana transformata in distilerie subterana de Philipp Mainzer

Arhitectul Philipp Mainzer a transformat recent o veche moara din Eigeltigen, sudul Germaniei intr-o distilerie dotata cu spatiu de productie, zona de degustare si de expunere pentru producatorul de bauturi spirtoase Stahlemuhle. Cladirea parasita a fost candva folosita ca spatiu de productie pentru schnapps, dar in momentul in care Christoph Kelle, editor, designer si custode, a vazut spatiul s-a decis sa sustina demersul ce urmarea renovarea acestuia si transformarea lui in distilerie pentru reteta proprie de brandy organic si gin.
In spatele usilor rustice ale fostei mori Stahlemuhle se afla acum noi spatii, amenajate minimalist dar iluminate pentru a produce impresie celor ce le viziteaza, punand in valoare peretii din beton aparent si mobilierul din lemn cu forme simple. Mainzer descrie ideea creatoare care l-a insotit ca fiind un mod prin care „sa puna materialele traditionale intr-un context modern”, incluzand materiale industriale care contrasteaza placut cu finisajele lucioase ale echipamentului de distilare realizat din cupru. Elementele de mobilier au fost realizate pe comanda din lemn masiv de e15.
Cea mai impresionanta camera din noul spatiu este cea in care bauturile spirtoase se matureaza. Pentru a pastra abordarea lui Christoph Keller – care considera ca producerea unui lichior este o combinatie de alchimie si traditie – spatiul este flancat cu rafturi pe care stau recipiente globulare continand bautura in proces de transformare ce poate dura de la trei pana la cinci ani. Sticlele actioneaza asemeni unor lentile, reflectand lumina difuza din camera cu aspect industrial, ce nu are nici o fereastra. Fiecare sticla este decorata cu cate o eticheta scrisa manual. Spatiile minimaliste ale distileriei pun in valoare conceptul prin care simturile si diferite amintiri pot fi trezite prin degustarea unor bauturi de calitate.
Transformarea incredibila de care a beneficiat spatiul impreuna cu sustinerea primita din partea lui Keller, abordarea organica a procesului de producere a bauturilor alcoolice sunt probabil umbrite doar de cateva alegeri neinspirate ale unor finisaje – printre care pardoselile industriale realizate din asfalt.
Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Pereții 2vision® - Omifa® sunt compuși din profile de aluminiu și panouri din sticlă dublă, fără montanți. Este un sistem de compartimentare ideal pentru spațiile de birouri deoarece permite pătrunderea luminii naturale. Este demontabil și are un grad ridicat de izolare fonică. Panourile pot fi și de timp mixt - sticlă/PAL melaminat dar și din gips-carton.
Pereții 2vision® - Omifa® se remarcă prin: transparență, dar și montare și reconfigurare rapidă și sigură. Aceștia suportă jaluzele orizontale din aluminiu, module tehnice pentru întrerupătoare, prize și termostate. De asemenea permit traversarea de cabluri electrice, date sau voce prin profil.

Ușa BIG® - Omifa® are o structură din aluminiu și două foi din sticlă securizată de 6 mm. Poate atinge cu ușurință insonorizări de 42 dB împreună cu pereții de sticlă 2vision®. Este echipată cu balamale cu reglare 3D, garnituri de etanșare din cauciuc pe toate laturile tocului și cu prag căzător, pentru a asigura atât o izolare fonică bună cât și un mediu sigur și curat.
Ușa BIG® oferă flexibilitate deplină prin deschiderea la 170˚ de grade. Are o excelentă izolare acustică datorită celor două foi de sticlă. Inspiră eleganță și în același timp combină claritatea cu practicul, oferind siguranță și intimitatea.




- este dotat cu o funcție de redare sincronizată, permițând ca playlist-ul preferat să fie ascultat în mai multe încăperi prin sincronizarea cu alte playere Volumio;
- este perfect pentru streaming, având încorporat modelul de vârf al DAC-urilor SABRE - ESS 9038Q2M – în configurație diferențială conectat în I2S la intrarea digital;
- ieșirile audio analogice sunt disponibile atât în format balansat, cât și în format single-ended;
- este dotat cu o ieșire digitală coaxială SPDIF, un port HDMI pentru un monitor extern și două porturi USB;

- permite streaming-ul cu servicii muzicale precum Spotify, Tidal și Qobuz, iar folosind plugin-urile Volumio, se pot accesa și Youtube, Soundcloud, Radio Paradise, FusionDSP și multe altele;
- setarea și controlul sunt facile, fiind nevoie de un smartphone și de doar câteva click-uri în aplicațiile oficiale Volumio;