Veche casa transformata in magazin de marca in Sao Paulo

Noul magazin Fernando Jaeger din Sao Paulo se aseamana foarte mult cu stilul mobilierului pe care il creaza: lucrat manual, colorat si vesel. Realizat prin renovarea unei case vechi, magazinul este o combinatie eclectica de istorie si materiale de baza, inconjurata de vegetatie luxurianta. Echipa de la SuperLimao Studio s-a ocupat de proiectul de renovare si a avut grija sa pastreze cat mai multe parti din vechea casa. Acestia au refolosit multe din elementele existente pentru a crea un spatiu mai mare si mai aerisit, respectand caracterul vernacular al cladirilor invecinate.
Fernando Jaeger creaza elemente de mobilier modern si functionale, folosid materiale locale si tehnici traditionale din lemn provenit din padurile exploatate controlat din apropierea orasului. Acesta detine o serie de magazine in zona si in imprejurimi dar acest nou spatiu de expunere in Pompeii ofera mobilier dea gata, ce poate fi livrat imediat. In momentul in care a cumparat casa de la fostii proprietari, acesta a promis ca nu va schimba arhitectura si nu va taia nici copacii janoticaba din gradina. Acestea fiind conditiile echipa de arhitecti a trebuit sa gaseasca solutii pentru a face spatiul mai potrivit noii functiuni cu interventii minime. Acestia au refolosit multe din elementele existente pentru a crea un spatiu mai mare si mai aerisit, respectand caracterul vernacular al cladirilor invecinate.
Volumetria din caramida se evidentia printr-o serie de arce deosebite, ferestre mari si tamplarie din lemn, frumos lucrata. Tiglele de pe acoperis au fost refolosite atunci cand acoperisul a fost reconstruit, iar pardoseala originala a fost pastrata. O serie de grinzi de lemn de la pardoselile dezafectate in vederea largirii unor camere au fost folosite ca elemente de structura in refacerea acoperisului. Orice caramida care a fost scoasa, arhitectii au refolosit-o cand s-a contruit spatiul de depozitare din curtea din spate. Spatiul nou obtinut adaposteste mai multe obiecte de mobilier iar usile duble, pe balamale permit deschiderea acestuia spre curte si in acelasi timp ofera protectie pentru zona de relaxare amenajata pe terasa.
Pentru reducerea consumului de energie, cladirea foloseste doar surse de iluminat LED si iar ventilarea a fost regandita pentru a putea fi facuta pe cale naturala, prin deschiderea ferestrelor. Apa de ploaie este colectata de la nivelul acoperisului si folosita pentru irigarea vegetatiei din gradina.
Mai multe informatii gasiti pe http://inhabitat.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa