Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Va doriti un sistem de ventilare cu recuperare de caldura? Aflati de ce este importanta proiectarea!

Inspiram si expiram. Zilnic, orice om respira in medie 20.000 de litri de aer. Ceea ce pare a fi un gest firesc si invatat inca din primele clipe de viata, are implicatie directa asupra sanatatii. V-ati gandit vreodata la calitatea aerului inspirat? Prea putin poate, pana cand incepem sa sesizam probleme de sanatate sau efectiv constatam dezavantaje, costuri mari aferente sistemelor de tip aer conditionat.

Va doriti un sistem de ventilare cu recuperare de caldura? Aflati de ce este importanta proiectarea!

Traim in mediul modern in care poluarea este la cote alarmante si vine de la surse atat de diverse. Din fericire insa exista si solutii pe masura nevoilor omului modern. Asa au aparut sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura. Acestea sunt utile in orice anotimp, va ofera sansa de a controla mediul in care traiti, calitatea aerului pe care il inspirati.

Despre ventilatia cu recuperare de caldura am auzit cu totii. Trebuie insa subliniat ca nu doar sistemul in sine asigura calitatea aerului, ci si modul in care este proiectat totul. Nu trebuie sa colaborati cu doi prestatori de servicii in acest sens. Altecovent spre exemplu va pune la dispozitie servicii complete si include si ceea ce tine de proiectare.

Importanta proiectarii in cazul sistemelor de ventilatie cu recuperare de caldura

In functie de sistemul ales, cel centralizat sau descentralizat, de tipul de locuinta, de suprafata avuta in vedere la montarea unui sistem de ventilatie de acest gen va presupune o serie de actiuni.
Sa intelegem mai intai de toate care sunt diferentele aici:

● Sistemul centralizat presupune o unitate de ventilatie ce se va monta intr-o camera tehnica ori in zona mai putin circulata cum sunt podurile caselor. Aici la capitolul proiectare se va tine cont de traseul tubulaturii de la unitate spre toate incaperile.
● Un sistem descentralizat presupune in schimb unitati ce sunt independente pentru fiecare camera. Nu veti avea nevoie de tubulatura, ci de un mod automatizat pentru a comanda toate unitatile.

Proiectarea va fi importanta indiferent ce tip de sistem alegeti. Implica calcularea volumului de aer pe care il ventilati, ce tine de sistemul de tubulatura, instalarea, carotarea, materialele necesare, tipul de centrala printre altele.

Stiati ca pentru ca un sistem de acest gen sa aiba randament este necesara atentia la fiecare etapa implicata: alegerea sistemului, a tipului de centrala, dar si tubulatura. Iar la Altecovent veti gasi o gama vasta de solutii de ventilatie. In ceea ce priveste tubulatura exista doua optiuni puse la dispozitie, respectiv tubulatura radiala si cea ramificata.

Altecovent recomanda mai degraba sistemul radial semiflexibil antibacterian

Preferinta pentru acest tip de tubulatura la sistemul de ventilatie inseamna un avantaj major privind minimalizarea pierderilor de presiune scazuta in conducte. Iar aici se adauga si altele, precum:

● Pot fi facute, destul de usor, modificarile de lungime.
● Proprietati antibacteriene si antistatice, antifungice de asemenea.
● Curatare usoara.
● La montaj se lucreaza simplu cu astfel de tubulatura.
● Este asigurata distributia uniforma a aerului.
● Costuri rezonabile.

Tubulatura radiala semirigida este captusita cu un strat antibacterian. Astfel este limitata formarea de bacterii in interior. Prevazuta de asemenea si cu capace de protectie, nu vor exista sanse ca, de la transport la montaj, impuritatile sa patrunda. Fiind un tip modern de tubulatura, asigura functionarea optima a sistemului de ventilatie, cu minim de zgomot, dar maxima eficienta, comparativ cu alte variante de tubulatura.

Asigurati-va un proiect reusit, cu proiectarea oferita de echipa Altecovent

 

Va doriti un sistem de ventilare cu recuperare de caldura? Aflati de ce este importanta proiectarea!

Din planul de proiectare fac parte anumite detalii stabilite, ce contribuie ulterior la reusita proiectului. Nu multi iau in calcul acest aspect. Sa discutam insa despre integrarea unitatii in proiectul general. Despre cum sa fie evitate carotarile inutile, despre optimizarea de trasee, este ceea ce proiectarea va oferi. Deci este o solutie pana la urma. In caz contrar, caci mai bine faceti o comparatie cu situatia opusa, va loviti de cazuri precum necesitatea de a suplimenta materialele necesare. Apar astfel si diferente de costuri fata de estimarile initiale. Si cand credeati ca veti incheia totul mai repede, apar surprizele. Deloc placute, caci a scoate tot mai multi bani din buzunar pentru acest proiect va creeaza o frustrare pana la urma, dat fiind ca nici nu mai puteti da timpul inapoi, nici nu puteti renunta la proiect in stadiul acesta.

Exemplu concret: pentru locuinta voastra de 120 de mp veti avea nevoie de aproximativ 15-30 de carotari. Proiectarea ar putea sa vina la pachet cu a gasi o solutie astfel incat unele dintre acestea sa fie evitate, numarul de gauri sa fie redus. Iar acesta este doar un exemplu despre ce inseamna avantajul proiectarii.

Cand bugetul dicteaza

In general, cand exista presiunea faptului ca bugetul este unul restrans, exista aceasta mentalitate ca ar fi mai bine si fara proiectare. Ideal ar fi ca totul sa aiba un cost minim, nu-i asa? Ei bine, pentru calitate trebuie sa platim si pentru a avea randamentul dorit la sistemul de ventilatie cu recuperare caldura trebuie sa faceti de la bun inceput o investitie ca la carte. Proiectarea sistemului de ventilatie nu trebuie neglijata. Riscul este ca sistemul sa fie unul care functioneaza sub asteptari.

Proiectarea nu este un simplu desen. Nu va ganditi ca veti plati pentru un serviciu de care ati fi putut de altfel sa va deziceti. Daca mai este necesar de mentionat, proiectarea inseamna avantaje pentru cel care ar urma sa isi monteze in locuinta un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura.

Proiectarea include, concret, calcule, optimizari de costuri, de materiale, vor fi determinate pierderile de sarcina, se va realiza dimensionarea echipamentelor. De fiecare data in astfel de cazuri sunt implicate persoane specializate si avizate. Iar cei de la Altecovent stiu despre toate aceste implicatii.

Iar la partea de montaj propriu zis, exista etape de respectat. Daca locuinta in care ar urma sa montati un sistem de acest gen este in faza de constructie, atunci in paralel se vor executa si lucrarile ce tin de montajul ventilatiei. Nu grabiti desfasurarea situatiei intrucat este destul de mult probabil ca la un moment dat sa fiti nevoiti sa va intoarceti asupra proiectului. Poate fi si acesta un semnal de alarma daca nu colaborati cu cine trebuie, cu specialisti in domeniu. Cand vi se notifica faptul ca montajul ar dura maximum 3 zile ar trebui sa aveti deja suspiciuni despre calitatea serviciilor prestate de echipa in sine.

Ce recomanda Altecovent? Anii de experienta in domeniu isi spun cuvantul. Ca recomandare pentru cei interesati, aceasta echipa mentioneaza mereu despre importanta de a colabora cu unii dintre cei mai buni din domeniu. Adica sa faceti diferenta intre amatori si profesionisti. Cautati sa semnati contract doar cu o firma care poate oferi servicii complete si va pune la dispozitie un deviz complet pentru proiect. Astfel evitati si conflictul de interese intre diverse firme, intre cei care fac doar executia de carotari si cei care monteaza sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura.

Aveti nevoie in primul rand de consiliere. Pentru ca izolatia peretilor unei locuinte poate influenta de asemenea randamentul sistemelor de incalzire si implicit a celui de ventilatie. Aveti nevoie si in a doua faza de proiectare, cand in cele din urma vine si montarea propriu ziua.

Oferta curenta Altecovent

La ora actuala, cei de la Altecovent pun la dispozitie posibilitatea de a cere o oferta personalizata, cerere netaxata. Pe baza de plan al casei sau a unei schite, pot fi solicitate ofertele ce se adapteaza nevoilor voastre si a tipului de locuinta si buget. In acest fel veti fi lamuriti de asemenea si despre ce tip de sistem de ventilatie ar fi indicat in cazul vostru, ce tip de unitate, cu varietate de optiuni dintre care sa alegeti.

De mentionat ca Altecovent furnizeaza solutii complete si in ceea ce priveste concret sistemele de ventilatie. Sunt puse la dispozitie cele de la branduri de renume: Aeraliqua, Sevi, Zehnder Comfosystems etc.

Oferta va cuprinde optiunile de sisteme centralizate si descentralizate, propuneri de unitati de ventilatie, tot ce tine de sistemul de tubulatura, unde sa instalati sistemul, ce va presupune acest lucru, impreuna cu o oferta de pret privind montarea si punerea in functiune. Detalii complete, dar si posibilitatea de a cere oferta de pret le aveti la indemana imediat ce accesati pagina oficiala, la sectiunea special destinata acestui serviciu, de oferta personalizata.

Nota de final

Suntem tot mai constienti de faptul ca aerul pe care il respiram poate fi factor determinant pentru starea de sanatate. Mai ales cei care au sensibilitati, cei care se confrunta cu astm sau probleme respiratorii sunt alerti in a achizitiona sisteme care sa ii ajute sa isi filtreze aerul, cel putin cel din incaperile in care isi petrec timpul, adica acolo unde parametri pot fi controlati. Purificatoarele de aer au inceput sa fie populare. Sunt insa o solutie de moment, cu putere mica. O alta solutie vine de la Altecovent.

Va doriti un sistem de ventilare cu recuperare de caldura? Aflati de ce este importanta proiectarea!

De ce sa va bucurati de putin cand puteti monta acasa un sistem de ventilatie ce filtreaza aerul si furnizeaza aer curat, constant, in orice incapere? Asta fara sa fiti conditionati de deschiderea ferestrelor, de pierderi de caldura, fara sa fiti nevoiti sa faceti compromisuri - cum ar fi sa va petreceti ceva vreme stand in curenti de aer reci sau sa aveti un consum mai mare de energie pentru functionarea continua a aerului conditionat, spre exemplu.

Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura sunt fara doar si poate viitorul in materie de climatul de interior. Utilizatorii casnici si nu numai vor prefera aceasta abordare pentru ca ii avantajeaza pe termen lung. Descoperiti toate avantajele ce rezulta din aceste sisteme, dar si cum sa le montati, precum si oferte complete la Altecovent, pe pagina oficiala ventilatiecurecuperarecaldura.ro.

Contact:
info@ventilatiecurecuperarecaldura.ro
0753 967 762
Corund, judetul Harghita

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
ALTECOVENT
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.