Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Unde se construieşte şi cum va arăta cel mai mare stadion de fotbal din lume

China, prima tara afectatata de pandemia COVID-19, merge mai departe cu proiectele sale ambitioase si construieste, in Guangzhou, un stadion de fotbal gigantic in forma de floare de lotus, care ar urma sa fie cel mai mare din lume.
Unde se construieşte şi cum va arăta cel mai mare stadion de fotbal din lume

Stadionul proiectat de designerul Hasan Syed, directorul biroului Gensler din Shanghai, pentru echipa locala Guangzhou Evergrande, va ocupa o suprafata de 150.000 de metri patrati si va putea primi nu mai putin de 100.000 de spectatori, depasind astfel Camp Nou din Barcelona, care are 99.354 de locuri. Supraata construita totala va fi de 300.000 de metri patrati.

Designul evoca reputatia Guangzhou de "oras floare" si ar fi fost puternic influentat de presedintele grupului Evergrande, Xu Jiayin, potrivit unor surse locale. 

Costurile proiectului se ridica la 1,7 miliarde de dolari (12 miliarde de yuani), iar stadionul urma sa fie finalizat pana la sfarsitul anului 2022.

Viitorul stadion este finantat de dezvoltatorul imobiliar Evergrande Group si reprezinta o parte a eforturilor Chinei de a-si dezvolta infrastructura dedicata sportului cu balonul rotund, din dorinta de a deveni competitiva la nivel international. Dezvoltatorii au anuntat ca intentioneaza sa construiasca in aceasta tara mai multe stadioane de clasa mondiala cu capacitati cuprinse intre 80.000 si 100.000 de locuri.

 

Randare principala: Guangzhou Evergrande via StadiumDB

 

Citeste siUnde se construieşte şi cum va arăta cel mai înalt hotel din lume

 Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva