Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Un zgârie-nori cu "ochi"

In China este construit un nou zgarie-nori spectaculos, de pe fatada caruia "privesc spre viitorul orasului Shenzhen" doi "ochi" imensi.
Un zgârie-nori cu "ochi"

Creatie a biroului RMJM din Shenzhen, cladirea New Pingshan Eye va fi construita in cartierul Pingshan si va avea o inaltime de 250 de metri, cu un "ochi" aproximativ in centru si cu celalalt mai aproape de varf.

 

Prin designul sau se urmareste armonizarea a doua concepte aparent contradictorii, cel de deschidere - prin cele doua elemente decorative care creeaza impresia ca fatada se retrage pentru a dezvalui interiorul cladirii - si cel de inchidere - in sensul de inducere a unui sentiment de siguranta pentru cei din interior prin situarea tuturor spatiilor deschise deasupra nivelului strazii, explica arhitectii.

 

O cladire mai mica, destinata desfasurarii de activitati culturale, precum si alte structuri vor fi ridicate in apropiere. Acestea vor avea acoperisuri verzi, iar pe unele dintre ele va fi reluata tema ochiului. Dezvoltarea va include un hotel, spatii de birouri si zone pentru activitati recreative.

Proiectul urmeaza sa fie finalizat in 2022, insa reprezentantii sai avertizeaza ca aceasta data este sensibila la evolutiile pandemiei de COVID-19.

New Pingshan Eye nu este singurul proiect in desfasurare in China al celor de la RMJM, care intentioneaza sa construiasca in perioada urmatoare un alt zgarie-nori impresionant in aceasta tara, Xiangjiang Gate.

RMJM se afla in spatele celei mai inalte cladiri din Europa, Lakhta Center din Sankt Petersburg.

 

Randari: RMJM


Un zgârie-nori cu "ochi"
Un zgârie-nori cu "ochi"
Un zgârie-nori cu "ochi"
Un zgârie-nori cu "ochi"
Un zgârie-nori cu "ochi"
Un zgârie-nori cu "ochi"

 Xiangjiang Gate urmeaza sa fie construit in provincia Hunan.

 

Randare: RMJM

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva