Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Un vechi garaj transformat in studio

Un vechi garaj transformat in studio

 

Proiectul realizat  de echipa FABRE/deMARIEN architectes este un exemplu de buna gestionare a spatiului disponibil, astfel ca au reusit sa creeze un studio cu toate cele necesare unui trai confortabil intr-o constructie care nu avea decat patru pereti si un acoperis care lega cele doua proprietati.

 

 

Spatiul are un acoperis in panta ceea ce a permis arhitectilor extinderea pe inaltime, prin crearea unui volum care inglobeaza functiunile necesare unei locuinte. O canapea integrata impreuna cu un spatiu de lucru ajuta la definirea zonei de zi a studioului. La interiorul volumului au fost mascate baia, spalatoria si spatiul tehnic. Prin intermediul unei scari se ajunge la zona de noapte amenajata deasupra. Chiar daca inaltimea este redusa si trebuie sa aiba grija sa nu dea cu capul in tavan, arhiectii au avut loc suficient sa prevada un pad dublu si pe contur un rand de depozitari. Un singur perete cu dulapuri incastrate delimiteaza spatiul bucatariei iar in dreptul verandei a fost pozitionat locul pentru luat masa.

 

 

Paleta de materiale este redusa, limitandu-se la combinatia clasica de sticla, lemn si piatra folosite pentru a crea o atmosfera primitoare si confortabila in ciuda suprafetelor reduse.

 

Mai multe informatii gasiti pe http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva