Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Un turn de apă decorat cu imagini ale păsărilor locale

Orăşelul Gien de pe malul fluviului Loara din Franţa se poate lăuda cu un nou obiectiv turistic.

Un turn de apă decorat cu imagini ale păsărilor locale
Taquen

Artistul stradal Taquen a petrecut astă-vară aproape două săptămâni pentru a transforma unul dintre cele trei turnuri de apă ale localităţii într-o lucrare de artă care încorporează, într-o paletă cromatică delicată, imagini ale păsărilor locale.

Înaltă de peste 35 de metri şi în formă circulară, "pânza" a exploatat din plin priceperea artistului spaniol. Potrivit acestuia, nici vremea nu a fost tocmai prielnică în Gien.

"Pe de o parte, vreme a fost foarte schimbătoare – ploaie, vânt, rece şi soare în părţi egale. În acelaşi timp, a trebuit să terminăm până la data indicată şi a trebuit să pictez în aceste condiţii. Pe de altă parte, din punct de vedere tehnic şi artistic, cel mai complex lucru a fost să concep şi să pictez o piesă circulară, fără început şi sfârşit, care să poată fi înţeleasă din orice unghi", spune Taquen pentru My Modern Met.

Conceptul a fost inspirat de mediul natural al regiunii, definită prin fauna diversă susţinută de fluviu. Păsările locale, printre care uligani pescari, chire de baltă şi stârci cenușii, au fost cele care i-au captat interesul artistului.

“Apa este esenţială pentru dezvoltarea vieţii a tuturor acestor specii. Am folosit aceste păsări pentru a crea designul final şi am furnizat întreaga mişcare pe care zborul lor o generează pentru a crea piesa, care se roteşte neîncetat, ca ciclul apei", explică artistul.

Mai multe imagini pe pagina de Instagram Fabe Collage

Află şi despre artistul stradal brazilian care integrează coroanele arborilor în portretele sale poetice.

 

 

Un turn de apă decorat cu imagini ale păsărilor locale
Un turn de apă decorat cu imagini ale păsărilor locale

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva