Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Un plan ambiţios: 1 miliard de copaci plantaţi de drone până în 2028

Un startup canadian si-a propus sa planteze un miliard de copaci in zone afectate de schimbari climatice pana in 2028, cu ajutorul dronelor.
Un plan ambiţios: 1 miliard de copaci plantaţi de drone până în 2028
Flash Forest

Tehnologia dezvoltata de Flash Forest permite in acest moment plantarea a 10.000 pana la 20.000 de arbori pe zi, insa obiectivul companiei este acela de a ajunge in timp la 100.000 de arbori pe zi. Spre comparatie, manual se pot planta pana la 1.500 de arbori pe zi, potrivit celor de la Flash Forest. De asemenea, compania si-a propus sa ajunga la un cost de 50 de centi pe copac, ceea ce reprezinta aproximativ o patrime din costul altor eforturi de impadurire.

 

Inainte de a incepe impadurirea unei zone, sunt trimise drone de mapare, prevazute cu un software care identifica locurile optime pentu plantare, in functie de tipul solului si al plantelor existente. Dupa aceasta etapa, compania trimite o flota de dorne care arunca cu precizie semintele. Acestea sunt invelite intr-un amestec special care le-ar ajuta sa germineze mai repede si care retine umiditatea, ajutandu-le sa faca fata unor perioade prelungite de seceta.

 

Pentru zonele mai dificile, dronele folosesc un dispozitiv de tragere pneumatic cu ajutorul caruia semintele sunt introduse mai adanc in sol.

 

Compania revine dupa plantare pentru a urmari progresul plantelor, in functie de proiect, la doua luni, apoi la un an sau doi si apoi la trei pana la cinci ani.

 

Potrivit Grupului interguvernamental privind schimbarile climatice (IPCC), este necesar sa plantam un miliard de hectare cu copaci - o suprafata echivalenta cu cea a SUA - pentru a limita cresterea temperaturii globale la 1,5 grade Celsius, in conformitate cu acordul de la Paris.

 

C.S.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva