Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Un oraș din Filipine face cărămizi din cenușa în care a fost acoperit după erupția vulcanului Taal

Un oras din Filipine care a fost acoperit de cenusa in urma eruptiei vulcanului Taal a gasit o metoda de a transforma aceasta neplacere in ocazia de a ajuta localitatile vecine puternic afectate de dezastrul produs saptamana trecuta.
Un oraș din Filipine face cărămizi din cenușa în care a fost acoperit după erupția vulcanului

Astfel, primarul din Binan le-a cerut locuitorilor sa colecteze cenusa depusa pe case, pe masini si pe drumuri si sa trimita sacii incarcati cu aceasta materie la o fabrica detinuta de stat, pentru a fi transformata in caramizi.

Cenusa a inlocuit nisipul alb folosit in mod obisnuit la producerea caramizilor, cu acelasi rezultat, sustine primarul orasului, citat de Reuters. Fabrica poate produce pana la 5.000 de caramizi pe zi, care pot fi folosite pentru refacerea scolilor din imprejurimi afectate in urma eruptiei vulcanului.

 

"Planuim sa tansformam cenunsa in boltari si in caramizi, pe care sa le vindem companiilor interesate", spune edilul Walfredo Dimaguila, adaugand ca veniturile vor fi donate celor directi afectati de eruptia vulcanului. 

 

Numeroase locuinte au fost distruse in urma eruptiei vulcanului Taal, unul dintre cei mai activi vulcani de pe insula Luzon, situat la 70 de kilometri de Manila.


 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva