Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Un nou proiect de anvergura, cu acoperisuri verzi in Cluj-Napoca

Un nou proiect de anvergura, cu acoperisuri verzi in Cluj-Napoca

 

Orientați către viitorii chiriași care își vor desfășura activitatea în birourile The Office, proiectanții au conceput un spațiu verde de cca 400 de mp la etajul 3 al clădirii. SIMACEK Gardening a oferit soluții ecologice pentru implementarea conceptului astfel s-a realizat terasa verde utilizând stratificația tipică a unui sistem de acoperiș verde semi-intensiv. A fost folosită o vegetație arbustivă cu elemente multiple de decor asigurând astfel o priveliște plăcută pe tot parcursul sezonului vegetativ.

 

Pentru a oferi un decor special și esplanadei clădirii s-au construit cca 200 mp de spații verzi sinuoase cu forme amiboide în cadrul cărora s-au plantat arbuști semi-sempervirescenti și arbori foioși. Pentru toate spațiile verzi a fost prevăzut sistem de irigare pentru a asigura vegetației aportul zilnic necesar de apă.

 

Provocarea  din cadrul proiectului a fost adusă de lucrările de terase pavate de la etajul 2 și de la parterul clădirii ce au fost realizate cu o stratificație specifică sistemelor de acoperiș verde. Spațiile pavate de la parter au fost proiectate deasupra nivelului parcării și trebuiau să asigure un drenaj eficient al apei,  astfel SIMACEK Gardening a furnizat o soluție particulară pentru a putea realiza spații circulabile atât pietonale cât și pentru traficul auto.

 

În curtea din spate a clădirii s-a creat de asemenea și un centru de interes care întâmpină oaspeții cu o fântână arteziană, vegetație sempervirescentă și elemente caracteristice grădinilor japoneze. 

 

Odată cu materializarea acestui proiect Clujenii se pot bucura de un centru de afaceri la cele mai înalte standarde! 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România