Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Un muzeu dedicat roboților construit chiar de exponate

Coreea de Sud va gazdui in curand un muzeu dedicat robotilor, care va fi construit chiar de acestia din urma.
Un muzeu dedicat roboților construit chiar de exponate

Robot Science Museum va face parte dintr-un centru cultural dezvoltat in cartierul Chang-dong din nordul Seulului si va fi construit chiar de roboti si de drone, cel putin partial. Astfel, "echipe" de roboti vor asambla, suda si lustrui placutele metalice de pe exteriorul cladirii si vor printa 3D componente din beton. In acelasi timp, dronele vor efectua inspectii regulate pe santier si vor monitoriza si controla anumite vehicule robotice.


Muzeul cu aspectul futurist pe care destinatia lui il impunea a fost proiectat de biroul de arhitectura turc Melike Altınışık Architects, care a castigat o competitie internationala lansata de Guvernul Metropolitan din Seul. Autoritatile coreene au invitat arhitecti din intreaga lume sa propuna idei pentru construirea unui muzeu care sa sprijine educatia in domeniul roboticii si sa stimuleze interesul publicului larg pentru roboti.

 

Ideea castigatoare le apartine, asadar, arhitectilor turci, care si-au propus sa demonstreze potentialul roboticii de la "prima lopata". Folosind roboti si drone, costurile constructiei vor fi mai mici si intreg procesul va dura mai putin, sustin arhitectii.

 

Lucrarile urmeaza sa inceapa anul viitor, iar pana in 2022 vizitatorii ar trebui sa poata explora galeriile asemanatoare cu interiorul unei nave spatiale.

Expozitiile gazduite de muzeu vor fi dedicate progreselor si reusitelor de ultima ora din domeniul tehnologiei, de la roboti la holograme si realitate virtuala.

 

Randari: Melike Altinisik Architects

 

Citeste si: Robotul care monteaza impecabil placi din gips carton si ne arată cam cum va fi viitorul constructiilor

Un muzeu dedicat roboților construit chiar de exponate
Un muzeu dedicat roboților construit chiar de exponate
Un muzeu dedicat roboților construit chiar de exponate

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva