Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Un „deal” înverzit în Londra

Un „deal” inverzit este pe cale sa apara in capitala Marii Britanii. Inedita structura, un proiect comandat de consiliul local din Westminster si semnat de biroul MVRDV, va fi instalata pe parcursul urmatoarelor luni in zona monumentului Marble Arch din Londra, pe o perioada limitata.
Un „deal” înverzit în Londra

Obiectivul este acela de a revigora turismul in aceasta parte a orasului, care a cunoscut o scadere puternica a numarului de vizitatori in ultima vreme, pe fondul restrictiilor impuse pentru limitarea raspandirii pandemiei de coronavirus.

Cu un design inspirat de trecutul zonei, pe care o reconecteaza la celebrul Hyde Park din apropiere, Marble Arch Hill va putea fi escaladat de vizitatori, care vor putea admira parcul si alte obiective de la o inaltime maxima de 25 de metri.

In inima „dealului” va fi construita o sala care va putea fi folosita pentru evenimente si expozitii.

„Acest proiect este o oportunitate extraordinara de a da un imbold unei zone foarte recognoscibile din Londra. Este o zona plina de contradictii, iar designul nostru scoate in evidenta acest lucru”, spun arhitectii. Potrivit acestora, instalatia va fi deschisa publicului in iulie 2021, urmand ca la iarna sa fie dezinstalata.

Elementele care o vor forma vor putea fi folosite la alte proiecte, iar vegetatia va putea fi replantata in gradinile si parcurile din apropiere.

Un „deal” înverzit în Londra
Un „deal” înverzit în Londra
Un „deal” înverzit în Londra

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva