Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Un buncăr post-apocaliptic pe gustul fanilor Tesla

Inspirat de pickup-ul Tesla Cybertruck lansat de Elon Musk anul trecut, un birou de arhitectura din Sankt Petesburg, Rusia, a imaginat buncarul post-apocaliptic pe masura futuristului vehicul.
Un buncăr post-apocaliptic pe gustul fanilor Tesla
Modern House

CyberHouse este o constructie multietajata gandita sa faca fata unor dezastre precum uragane, cutremure, contaminari cu substante radioactive si chiar, sustin arhitectii de la Modern House, unei invazii zombie.

 

Conceptul de design a fost inspirat de formele unghiulare distincte si de aspectul metalic al masinii, care poate fi vazuta pregatita sa intre in parcarea subterana din incinta buncarului, dar si de modul in care sunt construite submarinele nucleare moderne. Cu o suprafata de 90 de metri patrati, CyberHouse ar putea adaposti pana la sapte oameni la nevoie, noteaza CNN.

 

Descris ca fiind "complet autonom", buncarul este prevazut cu sisteme pentru tratarea si purificarea aerului si a apei si este alimentat cu energie solara si eoliana, oferind toate conditiile necesare pentru a putea trai in el pana la un an.

 

Dincolo de dorinta de a le oferi siguranta maxima, arhitectii s-au concentrat si pe confortul eventualilor beneficiari, care pot face bai de soare pe terasa luxoasa de pe acoperis, proiectul putand fi modificat astfel incat sa includa si o mica piscina.

 

Nu exista planuri imediate pentru construirea unei astfel de structuri, desi arhitectii spun ca "potentiali clienti" din Rusia, Spania si SUA si-au exprimat deja interesul.

 

Mai degraba decat un simplu concept futurist, CyberHouse ofera o perspectiva realista asupra modului in care vor evolua gusturile noastre estetice, cred arhitectii.

Un buncăr post-apocaliptic pe gustul fanilor Tesla
Un buncăr post-apocaliptic pe gustul fanilor Tesla

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva