Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Un apartament ingenios amenajat în doar 29 de metri pătraţi

Un apartament ingenios amenajat în doar 29 de metri pătraţi

Cu siguranta daca am avea de ales dintr-o serie de apartamente l-am alege pe cel a carui suprafata ne satisface cel mai bine cerintele de confort. Echipa de arhitecti de la 3XA ne demonstreaza cum este posibil sa ne multumim si cu mai putin.

 

Avand o suprafata de doar 29 de metri patrati, apartamentul beneficia de un grup sanitar, de un hol si de o camera. Proprietarii au apelat la arhitecti pentru a obtine o reamenajare a spatilor care sa includa un spatiu separat destinat dormitorului. Acestia s-au gandit sa exploateze un avantaj al camerei existente, si anume inaltimea relativ mare, de 3,7 metri patrati. Desi insuficienta pentru crearea a doua niveluri complete, aceasta a permis crearea unui mezanin in care s-a amenajat zona de noapte.

 

Textul continua mai jos

 

 

Tavanul din holul de acces in apartament a fost coborat pana la 2,10 metri, conturandu-se un spatiu cu proportii placute in care au incaput fara probleme dulapurile incastrate atat de necesare intr-un apartament mic. Din acest hol se intra in baie, unde obiectele sanitare au fost repozitionate pentru a incapea si dusul impreuna cu masina de spalat. Tavanul in baie a trebuit si el sa fie coborat, dar acest lucru nu deranjeaza cata vreme spatiul este bine aerisit si luminat.

 

Pentru un plus de spatiu bucataria a fost dotata minimal, cu electrocasnice incastrate si dulapuri suspendate pentru depozitare pana in tavan. Locul de luat masa face trecerea catre zona de discutii iar masa poate fi folosita ca blat suplimentar pentru preparare. Surprinzator, a fost gasit spatiu si pentru un birou.

 

Accesul la etaj se face printr-o scara ingusta, realizata din placi de OSB pe structura metalica. Spatiul de sub scara a fost transformat intr-o mini biblioteca, cu rafturi din acelasi material. Zona de noapte contine un pat amplasat in spatiul cu inaltime mai mica si o mini-garderoba in care se poate sta fara probleme in picioare. Mezaninul a fost lasat deschis, separarea facandu-se doar vizual la nivelul finisajelor.

 

Aceasta transformare a fost posibila si datorita vitrajelor existente, a caror suprafata generoasa a permis spatiului sa fie luminat din plin, creand senzatia ca peretele exterior aproape ca nu mai exista. In joaca, arhitectii au amplasat la parter, pe peretele opus intrarii o usa falsa, care creeaza iluzia unui spatiu care se continua.

 

Mai multe informatii gasiti pe: archdaily.com

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva