Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Un apartament din secolul 19, modernizat

Un apartament din secolul 19, modernizat
Un apartament din 1888, situat in Gothenburg, Suedia, renovat si aflat la vanzare pe Stadshem demonstreaza inca o data cate de multe pot face inegalabilii designeri nordici din atat de putine resurse. Numita Järnvägshuset (Feroviarul) cladirea a fost construita în 1888, proiectata de către arhitectul JA Westerberg si avea 86 de apartamente care au fost alocate muncitorilor de la caile ferate din acea perioada. Una dintre locuintele din interior este astazi dovada perfecta a felului in care istoria de afara poate sa nu se vada deloc la interior si despre felul in care se poate obtine un apartament modern si atragator.

 

Inca o minunatat dovada a spritului scandinav si a felului in care reuseste acesta sa organizeze spatiile, sa dea atata lumina, cat si culoare interioarelor, creand spatii perfect unitare, ce „curg” intr-o succesivitate fireasca. Pe afara, cladirea este decorata în stil neo-renascentist, cu aspect monumental, si ofera acces la o curte bine îngrijită. In casa, renovarea a adus luminozitate si culoare. Remarcabila este optiunea de amenajare a bucatariei, care este de aproximativ 20 de metri patrati si reprezinta un spatiu de zi complet, cu un birou amenajat intr-o parte a incaperii, dar si cu un balcon mic ce joaca rol de terasa.

 

 

Foto si detalii despre apartament pe Stadshem.se

Un apartament din secolul 19, modernizat
PIATRAONLINE

Socluri si Garduri

Marmura Poligonala Rock Face Black este o alegere excelenta pentru socluri si garduri. Aspectul sau rustic si elegant adauga o nota de sofisticare oricarui spatiu exterior. Soclurile placate cu aceasta piatra naturala vor rezista cu brio la intemperii si la trecerea timpului, pastrandu-si aspectul atragator si durabil. De asemenea, gardurile realizate din aceasta piatra vor conferi proprietatii tale o priveliste impresionanta si o securitate sporita.

Seminee si Ziduri Decorative

Semineele placate cu Marmura Poligonala Rock Face Black devin punctele de atractie ale incaperilor, oferind un aspect sofisticat si cald. Aceasta piatra naturala rezista la temperaturi ridicate si este perfecta pentru a crea un mediu confortabil in timpul sezonului rece.

Zidurile decorative sunt o alta aplicatie excelenta pentru Marmura Poligonala Rock Face Black. Aceasta piatra poate fi folosita pentru a crea ziduri exterioare sau interioare care atrag privirile si ofera un caracter distinct spatiului. Aspectul sau poligonal si textura sa aduc un element de natura in fiecare incapere.

Un apartament din secolul 19, modernizat
PIATRAONLINE
glafuri_2_cm_52251.jpg
glafuri_2_cm_52251.jpg
Un apartament din secolul 19, modernizat
Un apartament din secolul 19, modernizat
Un apartament din secolul 19, modernizat

”Inima” Neom va fi orașul numit The Line, o dezvoltare liniară lungă de 170 de kilometri, unde totul este dotat cu inteligență artificială și unde nu există masini și nici măcar sosele, proiect anunțat la începutul anului 2021 și aflat în plin proces de realizare: The Line, un oraş liniar de 170 de kilometri fără şosele şi maşini

Un apartament din secolul 19, modernizat
Un apartament din secolul 19, modernizat

Aplicarea corectă de mastic bituminos

Un apartament din secolul 19, modernizat
Un apartament din secolul 19, modernizat

Nu folosiți șindrile solzi pentru închiderile de coame deoarece nu asigură gradul de acoperire vizat!

Un apartament din secolul 19, modernizat
Un apartament din secolul 19, modernizat

 

19) Realizarea superficială sau incorectă a doliilor

Doliile sunt secțiunile de acoperiș cele mai vulnerabile la înfiltrații deoarece trebuie sa dreneze cantități substanțiale de apă. Atunci când montați șindrile în dolii asigurați-vă că nu veți face îmbinări și nu veți bate cuie în dolie sau în apropierea axului central, detalii ce pot provoca infiltrații.

 

SoluțieÎnlocuiți plăcile scurte de șindrile din zona doliei cu plăci întregi sau cu bucăți de șindrile având lungimea necesară.

Un apartament din secolul 19, modernizat

Un bun exemplu pentru realizarea unei dolii etanşe este metoda Californiană!

Un apartament din secolul 19, modernizat

20) Străpungeri ale plăcilor de șindrilă pe durata montajului

Verificați suprafața învelitorii acoperișului și asigurați-vă că nu aveți străpungeri neetanșe sau uitate deschise. Pe acoperișurile cu pante mari, montatorii obișnuiesc să își monteze rigle de lemn sau schele pe care să depoziteze materialele sau de care să se folosească pe durata montajului. La terminarea lucrărilor în mod frecvent uită să etanșeze străpungerile folosind mastic bituminos. Rețineți și faptul ca masticul bituminos poate nu va avea aceeași durabilitate ca și învelitoarea! Când contractați montatorul pentru instalarea acoperișului Dumneavoastră, întrebați-l dacă folosește suporți fixați în zona de îmbinare de capăt a plăcilor de șindrile ce permit aplicarea următoarelor rânduri de șindrile fără străpungeri sau cuie vizibile. Acești suporți vor fi îndepărtați la finalul lucrărilor fără îndepărtarea cuielor folosite pentru prindere.

 

Soluție: Folosiți mastic bituminos de cea mai buna calitate, IKO Shingle Stick, pentru etanșarea tuturor străpungerilor sau înlocuiți plăcile de șindrile deteriorate cu altele noi.

Un apartament din secolul 19, modernizat

 

18) Etanșarea neconformă a străpungerilor din planul învelitorii

Majoritatea acoperișurilor rezidențiale prezintă diverse străpungeri în planul învelitorii ce necesită etanșarea conformă.  Montați șindrilele peste gulerul de etanșare al străpungerilor, decupând plăcile de șindrile în jurul lor și etanșați folosind masticul bituminos compatibil. Gulerul de etanșare trebuie să culce perfect pe suprafața învelitorii, etanșarea făcându-se atât sub învelitoare/guler cât și deasupra ei/lui cu mastic bituminos. Partea superioara a gulerului de etanșare trebuie să fie acoperită de rândul/rândurile superioare de șindrile și etanșată cu mastic bituminos. Amintiți-vă că folosirea în exces de mastic bituminos poate produce bășici.

 

SoluțieReparați străpungerile în planul învelitorii folosind gulere de etanșare și șindrile noi. Nu uitați să folosiți IKO Shingle Stick!

 

Este necesară etanșarea corespunzătoare cu mastic bituminos în jurul gulerelor de etanșare a  străpungerilor prin planul învelitorii.

Un apartament din secolul 19, modernizat

Aprofundând prezenta postare cât si recomandările noastre privind evitarea celor mai frecvente greșeli făcute de montatori din postările anterioare (partea 1-apartea a 2-a și partea a 3-a), veți prelungi durata de viață a acoperișului dumneavoastră ! Mult succes!

Un apartament din secolul 19, modernizat

17) Folosirea greșită a șindrilelor pentru realizarea închiderilor de coame

Unii montatori vor confecționa plăcile de închidere de coamă din același tip de șindrile, fără a lua în considerare recomandările producătorului sau aspectul acestora pe acoperiș. Confecționarea închiderilor de coamă din același model de șindrilă folosit pentru învelitoarea de câmp este posibilă atunci când folosiți șindrile dreptunghiulare în 3 sau 4 module, șindrile hexagonale sau triunghiulare. Dacă tehnica de croi este aplicată corect, din fiecare placă de șindrilă veți obține 3 module (4 module in cazul șindrilelor dreptunghiulare cu 4 module) cu flexibilitate și acoperire suficient de bună pentru a fi profilate pe linia coamei. Nu folosiți șindrile solzi pentru realizarea închiderilor de coamă deoarece modulele sunt înguste și nu asigură gradul de acoperire vizat!

 

Șindrilele laminate devin tot mai populare, dar mulți montatori fac aceeași greșeală confecționând închiderile de coamă din șindrilă laminată. Șindrila laminată este mult mai groasă, mult mai rigidă și nu se pretează realizării închiderilor de coamă. Ea nu poate fi profilată corespunzător pe linia coamei, prezentând risc de fisurare sau de-laminare în momentul îndoirii. Recomandăm ca în cazul șindrilelor laminate închiderile de coamă să fie confecționate din șindrile dreptunghiulare în 3 module având aceeași culoare cu șindrila laminată.

 

SoluțieDacă acoperișul dumneavoastră prezintă infiltrații datorate închiderii coamelor realizate sau aplicate greșit recomandăm înlocuirea lor cu închideri de coamă confecționate din șindrile dreptunghiulare.

 

Nu folosiți șindrile laminate pentru închiderile de coame deoarece prezintă risc de fisurare sau de-laminare.

Un apartament din secolul 19, modernizat
Un apartament din secolul 19, modernizat
Un apartament din secolul 19, modernizat

Programul poate fi reglat și pe parcursul funcționării acesteia, în cazul în care se înregistrează modificări ale caracteristicilor influentului în timpul exploatării stației de epurare.

Datorită funcției de „recirculare nămol”, stația de epurare nu își întrerupe activitatea pe perioadele de vacanță sau în perioadele în care deversările de apă uzată sunt mult reduse, fapt ce permite întreținerea biomasei din nămol activ și nu influențează cu nimic calitatea efluentului la reluarea activității normale.

Stația de epurare FULL CONTROL S.B.R. asigură epurarea completă la ieșirea apei din stație, conform NTPA 001, ambele epurări (mecanică și aerobă) realizându-se în interiorul acesteia, astfel încât efluentul să poată fi deversat în emisar natural (râu, pârâu, lac, cu debit permanent, minim 1 l/s). Sunt dimensionate conform SR EN 12566 - 3 și se vidanjează doar o dată la fiecare 2 ani.

Fosele septice ecologice din P.A.F.S. 1st Criber, dimensionate și fabricate în conformitate cu SR EN 12566 - 1 (standard European armonizat pe teritoriul României), sunt destinate locuințelor particulare, datorită epurării debitelor relativ reduse, sunt prevăzute cu 3 sau 4 trepte de epurare mecanică. Volumul minim este de 2 mc și maxim de 40 mc, iar vidanjarea lor se face din 2 în 2 ani.

Un apartament din secolul 19, modernizat

Fosele septice asigură o epurare parțială în interiorul lor, epurarea mecanică, bazată pe diferența de densitate a grăsimilor și materiilor grosiere față de apă. Deversarea apei epurate mecanic se poate face doar în tuburi de drenaj subterane, unde are loc epurarea aerobă. Pentru ca apa epurată să se înfiltreze mai apoi, în sol, acesta trebuie să fie permeabil, iar câmpul de dren, cu o lungime de minim 15 m, trebuie să fie poziționat la cel puțin 10 m față de orice sursă de apă potabilă.

Un apartament din secolul 19, modernizat

Bazinele vidanjabile din P.A.F.S. sunt bazine perfect etanșe, cu volume de la 2000 litri până la 115000 litri, ce pot stoca apa menajeră până la umplerea volumului selectat, când necesită vidanjarea.

Un apartament din secolul 19, modernizat

Bazinele vidanjabile nu asigură niciun proces de epurare și nu realizează deversarea apei în sol. Apa menajeră este stocată, preluată de o vidanjă și transportată la cea mai apropiată stație de epurare.

Produsele de stocare și epurare 1st Criber beneficiază de o durată de viață de minimum 50 ani, datorită materialului din care le fabricăm, precum și rețetei proprii de producție, cu condiția de a fi respectate specificațiile din cărțile tehnice și instrucțiunile de instalare ale producătorului. Acestea nu necesită bioactivatori sau alte substanțe și pot fi îngropate în pământ, fără alte amenajări speciale, dacă nu există pânză freatică de suprafață și solul este stabil.

Datorită materialelor calitative din care sunt fabricate, produsele 1st Criber sunt rezistente la acțiunea corozivă a apelor menajere, iar montajul și manipularea sunt ușor de executat, fiind foarte ușoare în comparație cu alte materiale.

Camera de baie cu usi glisante ECLISSE
Camera de baie cu usi glisante ECLISSE
Detalii usi ECLISSE
Detalii usi ECLISSE
Park Hyatt hotel
Park Hyatt hotel

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.