Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Trapele de acces, un detaliu practic și estetic de mascare a instalațiilor

Intergrarea perfecta a elementelor din care sunt compuse incaperile este o preocupare majora a beneficiarilor, care doresc sa se asigure ca functionalitatea si confortul se imbina perfect si designul spatiului locuit.
Trapele de acces, un detaliu practic și estetic de mascare a instalațiilor

Pentru a beneficia de un efect wow, este o adevarata provocare sa gasim sau sa inventam solutii de mascare a instalatiilor tehnice, echipamentelor HVAC, robineti, aparatura etc. Extrem de apreciate de proiectanti si constructori, trapele de acces reprezinta alternativa ce convinge si cele mai exigente asteptari.

Ce sunt trapele de acces si unde se pot folosi?

Trapele de acces sunt un accesoriu util sistemului de finisaj uscat, care ofera o gestionare mai eficienta a spatiilor, datorita functionalitatii si usurintei de intretinere. Cunoscute si sub denumirea de trape de vizitare, aceste trape de acces pentru gips-carton sunt folosite in gestionarea eficienta a spatiilor, fiind incorporate in perete sau in plafoanele moderne. Din considerente de intretinere si reparatii, montarea acestor trape de vizitare cu sau fara gips-carton este recomandata pentru a beneficia de acces usor la tevi si instalatii tehnice, mascandu-le si oferind un detaliu estetic si placut incaperilor. Trapa de acces permite accesul la instalatiile ascunse (echipamente HVAC, robineti, aparatura etc.), aflate in plafon sau pereti, pentru reparatii sau revizie, fara a afecta designul suprafetei pe care este instalata.

Trapele de acces se pot folosi peste tot: in constructii civile, constructii industriale si constructiile comerciale, in hale, sali de sport etc. Acestea sunt recomandate pentru utilizarea mixta (perete si tavan) la sisteme fara specificatii la foc.

Din ce sunt realizate trapele de acces?

Sunt realizate din profile de aluminiu, cu sau fara placa din gips carton, si din doua sisteme de inchidere cu click reglabil. Sistemele de siguranta se folosesc dupa fiecare utilizare a usitei pentru a evita posibilele accidente. Ramele trapei sunt confectionate din patru profile bine imbinate intr-un mecanism special. Sistemul de inchidere si sistemul de fixare sunt aproape invizibile si asigura solutia potrivita exigentele de instalare.

De ce sa folosim trape de vizitare pentru gips-carton?

Trapele de vizitare ofera proiectantilor si constructorilor o mai mare libertate de gestionare a spatiilor. Printre avantaje enumeram:

 

  • Instalare simpla si economica pentru orice tip de aplicatie (perete sau plafon);
  • Acces rapid in cazul unei revizii sau reparatii la tevi si instalatii tehnice;
  • Personalizarea lucrarilor si inspectarea rapida a acestora;
  • Chituirea usitei nu este obligatorie;
  • Absenta vizibilitatii elementelor de fixare;
  • Fixare precisa;
  • Sistem click pentru inchidere-deschidere;
  • Etanseizare completa;
  • Aspect estetic placut si libertate in proiectarea lucrarilor.
Trapele de acces, un detaliu practic și estetic de mascare a instalațiilor
Perfect de incorporat in perete sau in tavan, sunt ermetice impotriva aerului si a prafului, avand avantajul ca sistemul de inchidere si sistemul de fixare sunt aproape invizibile la instalare.

Cum calculam masurile de care avem nevoie inainte sa achizitionam trape de vizitare? Masurile sunt obtinute calculand spatiul util ramas intre profilele de tavan de 50/20 montate la interex de 300/400/500/600 mm.
Articol scris de
PROMETAL CEILING DESIGN
Lucru în România