Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Tipurile de pavaj populare în 2020

Atunci cand renovezi sau amenajezi un loc de relaxare oscilezi mereu intre diferite materiale pentru a crea un spatiu cat mai confortabil si mai aspectuos.
Tipurile de pavaj populare în 2020

Daca renovezi sau costruiesti, tu ce ai prefera pentru curtea, terasa sau aleea ta?

Sa fie un ponton din lemn plastifiat? Sau… ceva meditaranean cum ar fi… pietrisul alb ? In prezent ai foarte multe optiuni pentru a-ti amenaja curtea, dar cel mai accesibil produs din punct de vedere financiar ramane pavajul din beton.

Frumusetea naturala: lemnul si derivatele lui

Arata ca o terasa din lemn, dar nu este intotdeauna ceea ce pare! In prezent exista numeroase materiale care arata ca lemnul, insa au alte caracteristici si un pret mai avantajos.

Din amestecul de lemn si plastic rezulta lemnul plastificat, zis si WPC.

Cateva din avantajele acestui produs sunt:

  • nu face aschii
  • nu putrezeste
  • se curata usor
  • montare simpla
  • pret avantajos


Un dezavantaj ar fi faptul ca acest material se incalzeste intens la soare, pierzandu-si culoarea in timp. Totusi, tineti cont de faptul ca intemperiile lasa urme si asupra lemnului, iar durata de viata a lemnului este mult mai scurta in comparatie cu WPC-ul.

Ca profil WPC pentru pardoseala terasei tale iti recomandam dimensiunea de 100x 20x4000 mm. Acest profil are pretul cel mai avantajos. Pe vindem-ieftin.ro platesti intre 200,30 lei si 226,27 lei pe mp. Vezi aici profil WPC pentru pardoseala terasei tale.

Avem, deci, o bila alba pentru lemnul compozit WPC , pe care il poti utiliza pentru podeaua terasei tale, dar cu care iti poti construi si gardul.

In comparatie cu dalele din beton sau pavaj, terasa amenajata cu lemn WPC capata un aspect mult mai confortabil si primitor.

Daca iti renovezi sau tocmai ce iti construiesti terasa, WPC-ul trebuie sa fie pe lista ta de materiale in 2020, deoarece este usor de montat, rezistent si placut la atingere.

 

Tipurile de pavaj populare în 2020

Eleganta si autenticitate - Dale din piatra

In spatele notiunii de piatra se afla o varietate de produse:

  • gresie deschisa la culoare
  • ardezie intunecata
  • cuartit dur
  • travertin catifelat
  • granit multicolor sau deschis
  • calcar
  • marmura

Unele suprafete sunt aspre, iar altele sunt netede. Acest lucru depinde foarte mult de piatra, dar si de modelul de prelucrare.

Pietrele se deosebesc nu doar in ceea ce priveste aspect, ci si ezistenta in timp.

Granitul este de obicei robust si rezistent, in timp ce in cazul calcarului trebuie verificata rezista la ger.

Recomadare: Pentru locurile umbrite aplica granit, deoarece in general pe el nu se formeaza muschi, spre deosebire de travertin, care trebuie amplasat la soare.

In ceea ce priveste costurile, granitul din gama de lux este mai scump, insa vei gasi granit si la preturi mai accesibil. In functie de locul in care doresti sa il aplici, poti alege ca acesta sa fie debitat la dimensiunea necesara. Cu cat grosimea granitului este mai mare, cu atat creste si pretul.

Granitul se poate aplica in interiorul casei, dar si la exterior. Il poti aplica pe terasa, pe scari, oriunde doresti. Este un material rezistent si are un aspect rafinat.

Un exemplu de granit pe care il poti utiliza este Granitul gri oriental deschis sau, daca preferi culorile inchise, poti alege Granitul negru absolut sau, de ce nu, Granitul Volga Blue.

Granit oriental deschis
Granit oriental deschis

Daca totusi iti doresti un pavaj care sa imite granitul, dar nu vrei sa platesti atat de mult, poti alege pavajul La Linia. Acest pavaj este din beton, insa aspectul lui este foarte asemanator cu cel al granitului. Promite o rezistenta foarte buna la inghet si dezghet.

Grosimea pavajului este de 6 cm si de 8 cm, iar dimensiunile sunt variate.

Poti alege dintre urmatoarele dimensiuni: 30×30 cm; 20×20 cm; 20×10 cm; 10×10 cm (doar la grosimea de 6 cm).

Poti utiliza acest tip de pavaj pentru alei, terase, trotuare sau parcare.

Pavaj La Linia - aspect de granit deschis
Pavaj La Linia - aspect de granit deschis

Piatra naturala este de obicei mai scumpa, dar paleta este destul de variata. Iti recomandam ca dalele subtiri sa le asamblezi in mortar, iar pe cele mai groase in pietris.

Daca sunt montate bine, dalele din piatra naturala pot rezista multe decenii.

Scartaie frumos: Pietrisul

Exista pietris fin, cu pietricele rotunjite, si pietris aspru, cu pietricele cu margini dure.

Cel din urma este mai stabil, in timp ce in cazul primului, pasii se scufunda mai usor, dar este mai placut in timpul mersului descult. Pentru un aspect deosebit, poti alege sa pavezi aleea cu pietris din marmura, cum ar fi Mozaicul din marmura macinata.

Mozaic din marmura macinata
Mozaic din marmura macinata

Pentru alei si locuri de relaxare alege un pietris cu granulatia de 5 mm pana la 8 mm, respectiv 8 pana la 16 mm.

Recomandare: Sub pietris trebuie asamblat un strat de sustinere, din pietricele grosiere.

Daca iti doresti ca atunci cand ajungi acasa sa te simti ca intr-o vacanta in Grecia, atunci alege piatra decorativa Thasos pe alee sau in gradina, ca element de decor pentru un aspect mediteranean si original.

Dimensiunile disponibile pentru piatra decorativa Thasos sunt:

  • 1 cm-2 cm
  • 2 cm-4 cm
  • 4 cm-8 cm
Piatra decorativa Thasos
Piatra decorativa Thasos

Atentie atunci cand il aplici! Chiar daca amplasati o folie contra buruienilor dedesubt, cu timpul, pe suprafata de pietris pot germina diferite plante mici.

Nu este foarte grav, insa daca doriti un pietris impecabil puteti plivi regulat buruienile si puteti grebla periodic suprafata.

Iti recomandam sa marginesti suprafata cu palisade si delimitari gazon, daca alegi o astfel de optiune pentru curtea ta. Aspectul va fi mult mai placut!

Betonul - practic si accesibil!

Pavajul de culoare gri, este foarte solicitat si, de aceea, betonul este utilizat de majoritatea persoanelor. Acest material are multe proprietati, una dintre ele fiind rezistenta.

Pavajul din beton poate imita foarte bine piatra naturala sau, mai nou, lemnul, dar este cu mult mai ieftin decat aceste doua materiale si poate fi antichizat cu mare usurinta.

In domeniul materialelor de constructii au aparut si pavaje din beton cu aspect ruginit care pot oferi curtii un aspect modern si original.

Dalele pentru terasa sunt deseori tratate special, astfel incat se pot curata foarte usor. Dalele pot fi amplasate destul de repede si la un cost avantajos in stratul de pietris.

Cand vine vorba de pavaj din beton, optiunile sunt aproape nelimitate.

Inainte de a alege pavajul potrivit, trebuie sa stii:

Ce iti doresti?


1. Un pavaj pentru trafic auto sau pentru trafic pietonal?
2. Pavaj grila prin care poate creste vegetatie? Vezi aici Pavajul grila
3. Ce culoare preferi?
4. Stilul: clasic, modern sau mediteranean?

Pavajul Nardo - Frunzis de toamna
Pavajul Nardo - Frunzis de toamna

Din experienta noastra, cele mai populare si solicitate modele de pavaj sunt: pavajul Rettango si pavajul Nardo.

Pretul acestora este mai mic in comparatie cu alte modele de pavaj. Pavajul Nardo este disponibil in urmatoarele culori: gri, bej, brun, negru si culoarea frunzisului de toamna.

Grosimea pavajului Nardo este de 4 cm. Acesta prezinta margini cu cant si este rezistent la inghet-dezghet. Pavajul Nardo este potrivit pentru gradini, alei, terase si zone pietonale.

Pavajul Rettango are 6 cm grosime, iar culorile disponibile sunt: rosu, brun, bej, gri inchis, cappuccino si combi (frunzis de toamna).

Suprafata este din beton aparent si are un aspect cromatic discret si foarte rezistent la uzura! Acest tip de pavaj face parte din categoria pavajelor pentru zone pietonale.

Pavaj Rettango - Gri brun
Pavaj Rettango - Gri brun
Atunci cand alegi stilul pavajului, specialistii recomanda sa tii cont si de stilul casei tale. Aceste doua elemente trebuie sa se imbine frumos din punct de vedere estetic.

Producatorii ofera deseori si alte produse - de exemplu, stalpi, borduri, palisade, rigole ziduri, boltari pentru gard, capace pentru gard, jardiniere sau accesorii de iluminat pentru gradina - care se asorteaza cu pavajul sau care se integreaza perfect in peisajul unei gradini cu bun-gust.

Lumina in gradina - Spot ambiental Light Pro
Lumina in gradina - Spot ambiental Light Pro

Klinkerul confera caldura aranjamentelor

Klinkerul este un tip de gresie, dar, datorita coloritului rosiatic, cu aspect cald, ofera cu totul alta senzatie decat cea data de granit sau beton, desi poti alege si Klinker gri, negru sau maro.

De obicei, acesta se monteaza intr-un strat de pietris. Tipice sunt formele lunguiete, dreptunghiulare, care se pot monta dupa dorinta fiecaruia, creand astfel orice model posibil.

Pentru zona de exterior a casei tale iti recomandam gresia pentru exterior Klinker Simple Red.

Cu acest tip de gresie cu siguranta te vei diferentia, iar aspectul va fi unul vesel si colorat!

Klinker - gresie exterior Simple Red
Klinker - gresie exterior Simple Red

Caracteristicile gresiei Klinker:

  • suprafata dura si insensibila la pete
  • usor de curatat
  • deosebita pentru pavaje, alei, trotuare, terase exterioare
  • format placa: 30×30 cm


Un trend in 2020: Dale din ceramica!

Tipurile de pavaj populare în 2020

Dalele din ceramica au doar 2 cm grosime. Acestea sunt arse la temperaturi mari si devin astfel ultrarezistente si, in mod special, "imune" la murdarie - chiar si vinul rosu si grasimea de la gratar se pot curata foarte simplu cu detergent si apa calda.

Initial, dalele se foloseau doar in interiorul casei, dar intre timp au devenit tot mai solicitate si pentru terasa.

Un alt avantaj este acela ca acest tip de dale pot fi aplicate atat in living, cat si pe terasa, alee sau piscina.

Sunt rezistente, antiderapante si usor de montat. Pretul lor este mai piperat, insa sunt in trend in 2020. Daca iti doresti o casa moderna, cu materiale de calitate, aceasta este o optiune frumoasa si utila.

Dalele pot imita foarte bine lemnul, dar si modele originale de calcar.

Tipurile de pavaj populare în 2020

Recomandare: Dalele de ceramica se monteaza de preferinta in mortar de drenaj. Daca dalele sunt mari, este indicat sa fie montate de un specialist.

Se pot monta si in pietris, dar trebuie tinut cont de faptul ca acest tip de dale sunt subtiri, mult mai usoare decat dalele din beton si nu sunt la fel de stabile pe suport de pietris, asa cum sunt dalele de beton.

In concluzie, atunci cand alegi materialele de constructii cu care sa iti pavezi curtea, gradina sau aleea, alege materiale de calitate, deoarece vor rezista mai mult timp. Un avantaj al site-ului diviziadepavaje este ca poti comanda online pavaj la pret de fabrica.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.