Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Termenele din programul Casa Verde Fotovoltaice se suspendă

Termenele prevazute în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice, prin care este subvenționată instalarea de sisteme fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, se supendă pe perioada stării de urgenţă. Masura se aplică pentru toate proiectele finanțate de Administrația Fondului de Mediu, potrivit unui ordin al ministrului Mediului publicat marţi în Monitorul Oficial.
Termenele din programul Casa Verde Fotovoltaice se suspendă
Pixabay
Termenele încep să curgă după 30 de zile de la ridicarea stării de urgență, se arată în documentul citat. De asemenea, programul se derulează în continuare, dar comunicarea și transmiterea documentelor se fac fără contact fizic, prin e-mail sau curier.

Acestea sunt prevederile din Ordinul ministrului mediului cu nr. 934:

“Articolul VI

(1) Pe perioada situației de urgență declarate prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, toate termenele prevăzute în programele/proiectele finanțate din Fondul pentru mediu aflate în derulare sau în cadrul contractelor de finanțare nerambursabilă încheiate sau viitoare, aferente respectivelor programe/proiecte, inclusiv cele pentru care au fost emise documente la data prezentului ordin, cu excepția perioadelor de desfășurare a sesiunilor de finanțare, se suspendă. (…)

(3) Termenele prevăzute la alin. (1) încep să curgă în 30 de zile de la data încetării situației de urgență pe teritoriul României.

(4) Administrația Fondului pentru Mediu și solicitanții și/sau beneficiarii programelor/proiectelor finanțate din Fondul pentru mediu aflate în derulare la data prezentului ordin pot continua activitățile necesare desfășurării programelor/proiectelor. În acest caz, transmiterea documentelor/informațiilor în cadrul programelor/proiectelor se realizează exclusiv prin intermediul poștei electronice/poștei și/sau serviciilor de curierat, cu respectarea condițiilor impuse de ghidurile de finanțare specifice referitoare la forma și conținutul documentelor.

(5) Procedura cuprinzând modul de transmitere a documentelor potrivit alin. (4), adresele de e-mail prin intermediul cărora se realizează comunicarea informațiilor necesare, precum și alte instrucțiuni de aplicare a prevederilor alin. (4) se elaborează și se aprobă la nivelul Administrației Fondului pentru Mediu și se aduce la cunoștința persoanelor interesate prin publicarea pe site-ul instituției”.
Termenele din programul Casa Verde Fotovoltaice se suspendă

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva