Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Terasa din profil WPC, alternativa la terasa clasică din lemn

Cu toții ne dorim să avem o casă mare cu terasă modernă și primitoare. O terasă unde să ne putem relaxa si destinde citind o carte sau de unde să putem admira pur și simplu frumusețile naturii. Alternativa la terasele tradiționale din lemn sunt modernele terase din profil WPC sau lemn compozit.
Terasa din profil WPC, alternativa la terasa clasică din lemn

WPC-ul este un material foarte rezistent la intemperii și la atacurile insectelor, care nu putrezește. Scândura din lemn compozit rezistă foarte bine la umiditate, mucegai, temperaturi joase sau ridicate și nu trebuie protejate prin vopsire. Oferă o garanție la intemperii de minimum 15 ani. Se poate vopsi sau lăcui în funcție de preferințe. Profilele WPC pot fi embosate cu diferite tipuri de furniruri sau șlefuite pentru a se apropia cât mai mult de lemnul natural.

Terasele din lemn compozit WPC sunt confecționate din materie primă de bună calitate; conțin făină de lemn și plastic (70% plastic și 30% lemn). Scândura WPC este prietenoasă cu mediul, sigură și durabilă.

Lemnul compozit este o alegere perfectă pentru amenajări exterioare. Profilele se îmbină foarte bine și se pot obține: dușumele exterioare, plaje piscină, piste de joacă, alei, foișoare, bănci, mese în aer liber, mobilier urban și panouri de gard. Plăcile WPC sunt disponibile într-o gamă variată de culori și texturi.

Acest material nu are nevoie de întreținere specială, economisești costuri la manoperă și vopsele de protecție. Este prietenos cu mediul - datorită compoziției sale, nu eliberează substanțe și gaze toxice periculoase.

Are aspect de lemn, dar nu se îndoaie și nu crapă și nu necesită întreținere mai deloc. Suprafața este prietenoasă - fără așchii, fara cuie.

Datorita calitatii anti-alunecare, WPC-ul este alegerea ideală pentru delimitarea piscinelor.

Calitatea cea mai mare a acestor profile o reprezintă invariabilitatea dimensiunii: chiar și în condiții ca expunerea îndelungată la lumină și la temperaturi ridicate, aceasta nu se nemodifică. Gradul de dilatare este apropiat de cel al aluminiului.

Sistemul WoodPlast este o variantă optimă pentru clienții care își doresc materiale moderne pentru orice tip de amenajare exterioară.

Din lemn compozit se pot obține panouri de gard, profile pentru stâlpi, țigle, lambriuri exterioare, sisteme pentru uși și ferestre. Panoul din gard realizat din fibre de lemn și material plastic este foarte economic și, în același timp, ecologic. Se poate folosi ca gard pentru grădină sau unul rezidențial pentru securitatea curții. Acest tip de împrejmuire este rezistent; rămâne neafectat de razele UV și de fluctuațiile de temperatură.

Într-un proiect de amenajare exterioară trebuie să ținem cont de rezistența în timp a materialelor folosite, de costurile de întreținere, de securitate, dar și de factorul estetic.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România