Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Tendințele în materie de tapet în 2020

Tendințele în amenajări interioare sunt în continuă schimbare, iar tapetul a devenit un adevărat trend în anul 2020. Tot mai mulți designeri din România optează pentru această metodă de decorare cu scopul de a crea ambiente moderne, elegante și confortabile.
Tendințele în materie de tapet în 2020

Pentru început, să vedem ce materiale și texturi sunt în vogă acum.

Tapet vlies. Fiind cel mai nou tip de tapet, continuă să cucerească consumatorii prin aplicarea foarte simplă și o mulțime de avantaje la întreținere.
Format mare de rolă. Tot mai multe fabrici prezintă o tendință de a trece la o lățime de la 0,7 până la 1 metru. Astfel veți reuși să reduceți numărul îmbinărilor, ceea ce va îmbunătăți semnificativ aspectul peretelui, și va ușura lipirea tapetului.
Texturi expresive. În acest sens tapetul prezintă cel mai mare avantaj față de vopseaua lavabilă, întrucât oferă o paletă largă de texturi. Pentru a crea efecte vizuale actuale în 2020, optați pentru imitarea țesăturilor scumpe, metalului, pietrei sau a pielii.

Culoarea, la fel, este un aspect foarte important în alegerea tapetului. Nuanțele actuale în 2020 sunt:
- muştar,
- teracotă,
- roz pal,
- albastru închis,
- verde smarald,
- cenușiu.

Alegerea modelului tapetului depinde, în cea mai mare parte de tipul încăperii în care va fi montat, totuși, și în acest sens sunt câteva tendințe actuale pentru 2020.

 

  • Tapet uni cu imitația pânzei țesute aduce în încăpere căldură și confort și se potrivește perfect pentru holuri, birouri și dormitoare.
  • Tapetul model acuarelă reprezintă efectul trecerii fine de la o culoare la alta. Astfel de tapete sunt perfecte pentru crearea unei atmosfere calme și proaspete.
  • Imprimeuri geometrice. De la zigzag-uri și romburi - la hexagoane și dungi de diferite nuanțe și mărimi - motivele geometrice aduc în încăpere dinamism și energie. Cea mai proaspătă tendință în această categorie reprezintă design-urile în stil Memphis.
  • Tapet pe fundal întunecat este excelent pentru crearea interioarelor expresive. În 2020 în trend sunt păsări, animale și pești, flori și plante de mărimi mari pe fundal întunecat.
  • Motivele florale au fost mereu actuale, iar în 2020 sunt în trend tapete cu flori rustice: clopoței, margarete, crini, bujori, floarea soarelui etc.
  • Tapetul cu frunze tropicale și motivele pădurii este potrivit pentru spații nestandard și de asemenea este foarte actual în ultima perioadă.
  • Tapet cu imprimeu macro poate fi ales dacă în încăpere există un perete panoramic. În acest sens fototapetul vă poate veni în ajutor în crearea unui ambient fantastic.


Echipa MallDeco urmărește cu atenție și aduce pe piața din România cele mai noi trenduri de tapet. Specialiștii noștri vă stau la dispoziție pentru a vă ajuta să găsiți inspirație și să faceți cea mai bună alegere. Vă așteptăm cu drag!

Tendințele în materie de tapet în 2020

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
TOP RESERVE BUSINESS