Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Tendințele anului 2019 în materie de parchet și dușumele din lemn

Stilul dominant in amenajari interioare va fi in 2019 cel nomad, in care arta conteaza inainte de toate, dar este important si aspectul practic. Asadar, spatiile sunt puse in valoare la maximum, tinandu-se in acelasi timp cont de impactul lor asupra calitatii vietii.
Tendințele anului 2019 în materie de parchet și dușumele din lemn

Caracteristici ale tendintelor in materie de parchet in 2019

In materie de parchet, cele mai populare esente ale anului 2019 sunt stejarul si ciresul, ambele fiind o alegere excelenta datorita numeroaselor lor calitati. Chiar daca la inceput pare o investitie destul de costisitoare, parchetul masiv este cel mai indicat tip de parchet pentru o dusumea din lemn. Odata instalat, nu va mai avea nevoie decat de intretinere, astfel incat, cu trecere timpului, va veti bucura de frumusetea parchetului ca in prima zi.

Calitatea este cea care primeaza si anul 2019 va fi unul in care se pune un accent deosebit pe elementele mai neaose.

Poate fi pastrata culoarea naturala a lemnului sau acesta poate fi colorat in nuante deschise sau inchise. Sunt aduse anul acesta in atentie modelele care se potrivesc stilului nordic sau nomad si sunt apreciate naturaletea si minimalismul. Tipul de pardoseala este unul dintre aspectele de care trebuie sa se tina cont in crearea unui spatiu cu personalitate proprie, care sa sugereze ideea unui camin primitor.

La capitolul culoare, mai sunt preferate anul acesta cea a mierii, a lemnului de brad Douglas, a lemnului de pin. Se vor intalni si nuante precum nuc inchis, wenge si chiar negru. O alta tendinta in acest an sunt contrastele intre nuante, in special contrastele intre parchet si mobilier. 

Cu siguranta, tendintele de anul viitor se dovedesc a fi unele deosebit de creative, care va permit sa va jucati cu nuantele si descoperiti noi modalitati prin care puteti sa insufletiti intreaga casa. Daca aveti de gand sa renovati casa anul viitor atunci, tineti cont si de faptul ca se pune accent foarte mult si pe minimalism.

Indiferent de tipul de parchet pentru care optati parchet (stratificat sau masiv), veti avea un aliat care va va ajuta sa obtineti incaperi cu personalitate proprie si sa va puneti creativitatea in valoare.

Tendințele anului 2019 în materie de parchet și dușumele din lemn
Tendințele anului 2019 în materie de parchet și dușumele din lemn
Lucru în România