Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Sute de voluntari construiesc la Cumpăna opt case pentru familii nevoiașe, în numai cinci zile

Proiectul BIG BUILD 2018 in cadrul caruia sute de voluntari construiesc la Cumpana opt case in cinci zile, lansat de Habitat for Humanity Romania, a inceput luni, 1 octombrie.
Sute de voluntari construiesc la Cumpăna opt case pentru familii nevoiașe, în numai cinci zile
Facebook/Habitat for Humanity Romania

In viitoarele locuinte se vor muta opt familii cu venituri reduse din comunitate, care lucreaza alaturi de 240 de voluntari la construirea propriilor case. Printre voluntari se afla si Constantina Dita, campioana olimpica la maraton, si Roxana Ciuhulescu, anunta reprezentantii Habitat for Humanity Romania printr-un comunicat remis SpatiulConstruit.ro.

"Pe santierul Habitat for Humanity construim impreuna cu sute de voluntari entuziasti mai mult decat simple case. Construim speranta pentru opt familii care vor avea prima lor locuinta decenta si stabila, in care sa isi poata creste copiii linistiti. Unul dintre drepturile fundamentale ale omului este dreptul la o locuinta decenta. Ne aflam cu totii la BIG BUILD pentru a lupta pentru acest drept", spune Roberto Patrascoiu, director national Habitat for Humanity Romania.

Locuintele vor fi construite langa Campusul Scolar din Cumpana, in sistem duplex, si vor avea trei camere - sufragerie si doua dormitoare -, precum si baie, bucatarie si un spatiu exterior.

"Terenul pe care sunt construite casele este oferit de Primaria Comunei Cumpana, iar costurile de constructie a caselor provin din donariile in bani sau materiale de constructii oferite de sponsorii proiectului si din fondurile stranse de voluntarii care ajuta pe santier. Kaufland Romania este alaturi de Habitat for Humanity Romania de trei ani", se precizeaza in comunicatul citat.

Prin acest eveniment este marcata Ziua Mondiala a Locuirii, pentru a atrage atentia asupra dreptului fiecaruia la o locuinta decenta, mai spun reprezentantii Habitat for Humanity Romania.

Potrivit acestora, Romania se confrunta cu cele mai severe statistici din Uniunea Europeana in domeniul locuirii: 52% din populatia tarii locuieste in conditii de supraaglomerare, iar 21,5% din locuinte se afla intr-un stadiu avansat de degradare, necesitand reparatii urgente. De asemenea, peste 12% dintre romani nu-si pot mentine casele calde in sezonul rece, iar aproximativ 5 milioane de romani traiesc in saracie.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva